Prethodni članak
Sljedeći članak

Najveća gužva u Oroslavju, za mjesto gradonačelnika bori se čak 9 kandidata

Po 6 je kandidata u Krapini i Zaboku, u Klanjcu ih je 4, a Donjoj Stubici, Pregradi i Zlataru po 3


 Za  župana Krapinsko – zagorske županije bori se četvero kandidata, a građani naše 32 jedinice lokalne samouprave na ovim izborima biraju i gradonačelnike odnosno načelnike. Kandidacijske liste su predane, od svih gradova i općina najviše kandidata za čelno mjesto je u gradu Oroslavju, čak 9.

Tako gradonačelnikom Oroslavja želi ponovno postati aktualni gradonačelnik, Emil Gredičak (HDZ), kao i Zvonko Gredičak (HSS), Albert Kontak (HNS), Marija Kranjc (DP), Hrvoj Kržak (kandidat grupe birača), Jadranka Pešt (SIP), Stjepan Ranogajec (HSP), Viktor Šimunić (kandidat grupe birača) i Ivan Tuđa (SDP). Po 6 je kandidata u Krapini i Zaboku, u Klanjcu ih je 4, a Donjoj Stubici, Pregradi i Zlataru po 3.

Što se zagorskih općina tiče, po broju kandidata prednjače Stubičke Toplice, gdje je 6 kandidata. To su aktualni načelnik Josip Beljak (kandidat grupe birača), Sabina Frgec (SDP), Nikola Kristić (kandidat grupe birača), Tomislav Mlinarić (HDZ), Robert Pilski (kandidat grupe birača) i Roman Rogović (kandidat grupe birača).

Iza Stubičkih Toplica, s po 5 kandidata za načelnike su Bedekovčina i Petrovsko, Radoboj i Krapinske Toplice ih imaju po 4, a većina ostalih općina po 2 ili 3 kandidata. Iznimka su Kumrovec, Zagorska Sela i Mihovljan, gdje su aktualni načelnici odnosno načelnica jedini kandidati i idu mirno po još jedan mandat.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook