Prethodni članak
Sljedeći članak

Najdugovječnija zagorska auto instruktorica otišla je u mirovinu

Božena Dumbović, direktorica Auto škole Rally i potpredsjednica Auto kluba odlazi u mirovinu


Božena Dumbović i tim Auto škole Rally

Kad se u Zlataru pročulo kako Božena Dumbović, direktorica Auto škole Rally i potpredsjednica Auto kluba odlazi u mirovinu, mnogi su s nevjericom odmahivali rukom, znajući za njezinu vitalnost. Sve do subote kada je u „Zlatnom lampašu“ okupila kolege, poslovne suradnike i prijatelje, da s njima ganutljivo obilježi svoje umirovljenje.

Nogomet je njezina strast

Naime, Božena Dumbović je najdugovječnija auto instruktorica u Hrvatskome zagorju, koja je mnoge generacije mladih u zlatarskome kraju punih 30 godina učila vožnji i prometne propise. Po prirodi diskretna, ne voli pričati o sebi, ali zato oni koji je poznaju ne štede na komplimentima. Kažu, osim što je uspješno vodila Auto školu Rally, nekad je uspješno vozila rallyje i igrala ženski nogomet. Pokali su sjećanje na minule sportske dane i uspjehe. Sada sportsko znanje prenosi na mlađe naraštaje. K tome, dinamovka je od glave do pete. Ako ne prati utakmice izravno na stadionu, obvezno je ispred TV ekrana. Nogomet je njezina strast! K tome, zagorska je doktorica Dolittle koja u dvorištu svoje obiteljske kuće pomaže životinjama, zbog kojih ne zna što je godišnji odmor.

Ljubav prema životinjama

Svako jutro posjećuju je srne i nerijetko „urede“ vrt i povrće. Za zimskih mjeseci pobrine se da ne gladuju. Isto je i s vjevericama koje se gnijezde na stablu u njezinu dvorištu. Opskrbljuje ih lješnjacima i žirovima, zimi i suhim kruhom. Na večer pripremi meni za ježeve. Neke joj ptice slijeću na dlan! No, najveću ljubav uživa njemačka ovčarka Lara koja je njezin osobni security. Čak imaju i zajedničke jutarnje treninge. Lara svakome dobronamjerniku dopušta ulaz u dvorište, a odlazak samo uz pratnju gospodarice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook