Prethodni članak
Sljedeći članak

Nagrađeni superodlikaši i najbolji maturanti zabočke Gimnazije

Sve razrede s 5.0 u Gimanziji A.G. Matoša prošle su Sara Jurina, Anamarija Kic i Lea Mraz


U Gimnaziji A. G. Matoša Zabok danas je održana dodjela nagrada najboljim učenicima. Ove godine u zagorskim je školama 18 učenika koji su sve razrede srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5.0. Sve razrede s s 5.0 prošlo je 8 maturantica i maturanata SŠ Krapina, 3 u Gimnaziji A.G. Matoša u Zaboku i SŠ Oroslavje, 2 u ŠUDIGO –u, i po 1 u SŠ Pregrada i Zlatar.

Nagrade je učenicima superdolikašicama Sari Jurina, Anamariji Kic i Lei Mraz uručila zamjenica župana Jasna Petek. - KZŽ je davno prepoznala koliko je važno u svojoj sredini prepozanti one koji su najmarljiviji, najvredniji, koji postižu najveće uspjehe i na neki način ih još dodatno motivirati i zahvaliti im na tome što čine. Gimnazija Zabok je gimnazija koja na puno polja i područja ulaže puno truda, entuzijazma i ljubavi, kako bi postigla velike rezultate, promovirala ime Gimnazije Zaboka i KZŽ u cijeloj Hrvatskoj i šire i na tome veliko hvala. Hvala i učenicima i učenicama koji prigrljuju takav stav i gimnazija iz godine u godinu niže sjajne uspjehe. Bogatiji ste za znanje, iskustvo i vještine koje vam nitko ne može oduzeti. Učite cijeli život, želim vam da ste sretni i zadovoljni – poručila je Jasna Petek. Posebno je zanimljivo da je jedna od tih učenica, Lea Mraz, završila dvije srednje škole, uz Gimnaziju i glazbenu školu u ŠUDIGO – u.

-Sve to iziskuje puno truda i vremena. Na fakultetu ću pokušati izbalansirati i humanistički dio svojih afiniteta, filozofiju i književnost, ali bih se htjela nastaviti i baviti umjetnošću u vidu pisanja i sviranja. Budućnost mi je mutna, prepustit ću da sve ide svojim tokom – rekla je Lea Mraz.


Svečanost je bila prilika i za dodjelu drugih nagrada. Ravnateljica škole Bibijana Šlogar, uz pohvale svim učenicima i napomenu da su godinu obilježili njihovi uspjesi, uručila je nagrade najboljim maturantima – Sari Jurina, Anamariji Kic, Lei Mraz, Mariji Miketić, Jani Prekratić, Lauri Vuglec, Mariji Ban, Lauri Kralj.

Predsjednik Gradskog vijeća Zaboka Dragutin Črnjević istaknuo je da su svoje uspjehe učenici postigli su u otežanim uvjetima zbog čega je taj rezultat možda još vredniji te uručio nagrade drugim nagrađenim učenicima i profesorima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook