Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik zagorske PU skrivio nesreću i uništio službeni auto. Štetu ne mora platiti

Upravo zbog te nesreće Pavić je podnio ostavku na mjesto načelnika PU krapinsko - zagorske.


Tadašnji načelnik PU krapinsko- zagorske Robert Pavić na Martinje 2020. sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je potpuno uništen službeni automobil koji je vozio. Policija je utvrdila da je njihov šef skrivio nesreću u Velikom Trgovišću i to na način da je oduzeo prednost teretnom vozilu zagrebačke registracije. Od siline udarca teretno je vozilo završilo u ogradi obiteljske kuće koja se nalazi uz cestu, piše Kodeksportal.

Na službenom vozilu koje nije imalo policijske oznake nastala je totalna šteta pa je MUP morao leasing kući u čijem je vlasništvu vozilo isplatiti oko 50 tisuća kuna. Nakon toga je MUP tužio sada već bivšeg načelnika zagorske policije potražujući nastalu štetu. Tvrde da automobil nije koristio u službene svrhe. Pavić je negirao njihove optužbe braneći se da je poslovno putovao taj dan kako bi razgovarao s jednim lokalnim političarem o mogućoj donaciji namještaja za policiju.

Rekao je da je on dobio auto na korištenje 24 sata na dan. Sud u Krapini je povjerovao Paviću i odlučio da MUP nema pravo na štetu jer je njihov načelnik išao na službeni sastanak službenim automobilom i vraćao se kritične zgode sa mjesta sastanka doma. Nesreća se, naime, dogodila na putu do kuće i nije izazvana namjerno. “Pale su u u vodu” i insinuacije Sindikata policije da je načelnik bio alkoholiziran je Sud je nevjerodostojnim ocijenio iskaz svjedoka koji je rekao da je taj dan Pavić pio “škropce”. MUP Paviću mora nadoknaditi i troškove parničnog postupka. Općinsko državno odvjetništvo, koje zastupa MUP, može se žaliti na ovu nepravomoćnu presudu u roku 15 dana, piše Kodeskportal.

Podsjetimo, upravo zbog te nesreće Pavić je podnio ostavku na mjesto načelnika PU krapinsko - zagorske.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook