Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK TUKAČ: 'Sportska dvorana najvažniji je projekt, nadam se da ćemo je otvoriti za idući Dan općine'

S načelnikom Općine Hrašćina Brankom Tukačem razgovarali smo o aktivnostima i projektima u ovoj i planovima za 2020. godinu


U Općina Hrašćina ove je godine bilo dosta planova, no pojedini projekti nam nisu na žalost prošli i saživjeli. Najveći projekt u ovoj godini je sportska dvorana kod Područne škole Hrašćina, vrijedna oko 12 milijuna kuna, koja dobro napreduje, iako su tijekom listopada i studenog bili loši vremenski uvjeti. Investitor je Krapinsko – zagorska županija. Nadamo se da će dvorana biti gotova do 1. svibnja, pa bismo već za Dan općine mogli imati prigodno otvaranje i program u dvorani. Sportska dvorana je iznimno bitna, ne samo za učenike, već i za mještane općine Hrašćina, a i šire – izdvojio je najvažniji projekt za svoju općinu načelnik Branko Tukač.

Nogostup, kanalizacija i odvodnja

U protekloj je godini Općina prijavila i projekt prenamjene Doma kulture u dječji vrtić. – Iako smo imali velik broj bodova, projekt nije prošao na Mjeri 7.4.1., no nastojat ćemo taj projekt prijaviti dalje i u idućoj godini. Vrtić nam je neophodan, jer imamo oko 25 mališana u vrtićima u našoj županiji, a pojedine i u Zagrebu i Varaždinu, ovisno o tome gdje im roditelji rade. Kapacitet vrtića, predviđen za početak, je 30 – ak djece – napomenuo je načelnik Tukač. Načelnik se osvrnuo i na brojne druge aktivnosti, pa je tako spomenuo radove na uređenju nogostupa, kanalizacije i odvodnje do centra Hrašćine Trgovišća. - Napravljeno je oko 400 m kanalizacije, a te radove zajednički odrađujemo sa Zagorskim vodovodom, Županijskom upravom za ceste Krapinsko – zagorske županije i i Elektrom, što je projekt ukupne vrijednosti oko milijun kuna, koji će se nastaviti i iduće godine. Važno je i da smo dobili određena sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja, ali ne i dostatna, za cestu Žežlji – Drnetići. Radi se o 100 tisuća kuna, pa smo i mi nešto dodali i odradili dionicu ceste koja je dužine oko 600 m. Preasfaltirali smo je odnosno postavili sloj asfalta u dužini oko 250 m pa ćemo je dalje prijaviti u idućoj godini.

Rotor i javna rasvjeta

Također, rješavamo imovinsko - pravne odnose vezane za naš rotor, nogostup i kanalizaciju u dužini 2,5 km od mjesta Trgovišća do željezničke stanice. Nadam se da ćemo to riješiti i iduće godine dati Hrvatskim vodama da stave u svoj program, kao što smo dali i program fekalne odvodnje kroz cijelu općinu Hrašćina od Kraljevca do Husinca – istaknuo je načelnik Tukač. Općini Hrašćina odobrena su sredstva i preko Ministarstva graditeljstva za javnu rasvjetu, a u realizaciju projekta već se krenulo. – Dio će biti odrađen do kraja godine, dio do kraja veljače iduće godine, a projekt u sklopu kojeg će se većina starih živinih lampi zamijeniti novom LED rasvjetom, vrijedan je 340 tisuća kuna – kaže načelnik. Što se tiče daljnjih planova, osim već spomenutih, tu je prijava na natječaj šumske ceste kroz sela Maretić, Vrbovo i Husinec u vrijednosti 2,5 milijuna kuna, kao i ostvarenje projekta uređenja mrtvačnice i groblja, za što je Općina Hrašćina prošla na natječaju LAG – a Prizag.

Brojni planovi

– Projekt je vrijedan 430 tisuća kuna, a uredit će se mrtvačnica, okoliš i ispraćajni odnosno ceremonijalni trg. Za iduću godinu dali smo si i zadatak da izradimo projektnu dokumentaciju za naša dva društvena doma, u Kraljevcu i Hrašćini, kako bismo 2021. godine aplicirali na programe Ministarstva graditeljstva. Imamo i gotovu građevinsku dozvolu za cestu Rogini – Žugci, koja je vrijedna oko 2 milijuna kuna i čekamo natječaje. Nastavljamo dalje s projektom javne rasvjete, kao i s izdvajanjima za djecu i za socijalu. Mislimo krenuti i u uređenje dječjeg igrališta u Gornjem Kraljevcu, nastavljamo s nogostupom i kanalizacijom. Proračun za iduću godinu planiran je oko 12,3 milijuna kuna. Svi veći projekti ovise o tome koliko će Vlada raspisati natječaja i koliko ćemo uspjeti povući sredstava za boljitak naših mještana – zaključio je načelnik Branko Tukač.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, pa se vozi uz privremenu regulaciju. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnos...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program