Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Svažić: 'Rebalansom proračuna osigurat ćemo sredstva za sufinanciranje obnove Osnovne škole Krapinske Toplice'


Općina Krapinske Toplice podržava cjelovitu obnovu Osnovne škole oštećene u potresu te će taj proces poduprijeti i financijski. Naime, općinski načelnik Ernest Svažić izrazio je zadovoljstvo što kreću radovi na obnovi za koje je danas potpisan ugovor, a kod prve iduće izmjene proračuna predložit će Vijeću da se uvrsti i sufinanciranje obnove škole u skladu s aktualnim mogućnostima.

 

- Najveća će pomoć, naravno, stići od države temeljem proglašene elementarne nepogode, ali podržavam zamisao da se u narednim mjesecima odrade i radovi koji će prostorne uvjete održavanja nastave uskladiti s važećim pedagoškim standardima – poručio je načelnik Svažić.

Kako je vijest o elementarnoj nepogodi doprla do mnogih prijatelja Krapinskih Toplica u zemlji i inozemstvu, Općina je otvorila posebnu stavku za prikupljanje namjenskih donacija te će kroz mjesec dana izvijestiti o količini prikupljenih sredstava.

 

Bez obzira što Općina Krapinske Toplice kontinuirano i intenzivno ulaže u rad dječjeg vrtića kojem je osnivač, redovito se odaziva i apelima Osnovne škole i njezinog osnivača, Krapinsko-zagorske županije, kad traže pomoć kako bi poboljšali uvjete boravka osnovnoškolaca.

- Tako smo financijski poduprli asfaltiranje košarkaškog igrališta iza zgrade škole, nabavku garderobnih ormarića, uređenje dječjeg igrališta ispred škole, nabavku pametnih ploča te sufinanciramo školsku kuhinju, nabavku udžbenika i prijevoz učenika. Na kraju želim još spomenuti i da će obnova nogometnog igrališta koju započinjemo ovog proljeća također pridonijeti kvaliteti nastave tjelesnog odgoja u našoj školi te sam siguran da se nakon ovih dramatičnih slika ukazuje puno ljepša perspektiva za nove generacije osnovnoškolaca u Krapinskim Toplicama – naglasio je načelnik Ernest Svažić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (od 05:46 sati); -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -DC1 Karlovac-Gračac-Knin i stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki i Paški most; -DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Ja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program