Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK STOŽERA: 'Dijagrami novooboljelih nam daju optimizam, ali brojke umrlih su nam još uvijek loše'


U tijeku je konferencija za medije Županijskog stožera civilne zaštite. Načelnik stožera Anđelko Ferek Jambrek je izvijestio o najnovijim podacima vezanih za stanje koronavirusa u KZŽ. Kazao je kako trenutno imamo aktivnih 350 slučajeva, a u samoizolacije je 1173 osoba. Najviše aktivnih slučajeva je u Krapini (44), Svetom Križu Začretju (38) i Donjoj Stubici (32). Najmanje aktivnih slučajeva imamo u Novom Golubovcu, Zagorskim Selima i Mihovljanu. U protekla 24 sata imamo troje preminulih. Od 23. listopada do sada, u našoj županiji je preminulo 266 osoba. Načelnik stožera je kazao kako su nam brojke umrlih još uvijek loše, dok dijagrami novooboljelih daju optimizam, te brojke idu dolje, ali da nije vrijeme za opuštanje. Apelirao je ponovno na nošenje maska, držanje distance, dezinfekcije.

U OB Zabok trenutno se nalazi 64 pacijenta, od kojih je 11 na respiratoru. Na Covid odjelu u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice nalazi se 33 pacijenata, a u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice njih 14. U zdravstvenim ustanovama je pozitivno 42 djelatnika, a u samoizolaciji je njih 27. - Iz brojka koje su nam dostupne, vidimo da nam je svaki peti zdravstveni djelatnik bio pozitivan. Incidencija u posljednjih 7 dana nam je 206, a 13. prosinca je bila 850, tu se vidi ozbiljan pad - rekao je Ferek Jambrek.

U domovima za starije i nemoćne na području KZŽ pozitivno je bilo 489 korisnika, a preminulo ih je 79, od kojih je 58 preminulo u zdravstvenim ustanovama, a njih 21 u domu. 5% je smrtnost u domovima za starije i nemoćne. USKORO VIŠE DETALJA

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook