Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Šplajt: 'Do 2030. godine u Kumrovcu ćemo imati bazene i glamping naselje'

Idejno rješenje je gotovo, slijedi prilagođavanje Prostornog plana


Unazad nekoliko tjedana na samom ulazu u Kumrovec posjetitelji mogu vidjeti veliki plakat koji najavljuje kapitalni projekt Općine Kumrovec koji će se provoditi do 2030. godine, a to je izgradnja bazenskog kompleksa i glamping naselja. Robert Šplajt, načelnik Općine Kumrovec upoznao nas je s projektom.

Za izgradnju bazena i glamping naselja koje Općina Kumrovec namjerava sagraditi već je završeno idejno rješenje. – Napravljeno je idejno rješenje s kojim sada idemo i prema budućim investitorima, a i kao priprema za dokumentaciju nužnu prilikom njegove prijave na EU fondove. Ono što je već u tijeku i na čemu će raditi sljedećih nekoliko mjeseci, to je prilagođavanje Prostornog plana Općine Kumrovec tom velikom projektu, budući da sve parcele još nisu prilagođene njegovoj realizaciji. Bitno je naglasiti da je većina parcela u vlasništvu Općine Kumrovec ili u državnom vlasništvu i da smo za njih dali zahtjev u Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine da nam te parcele daju u trajno vlasništvo. Riječ je o zemljištu koje se proteže s donje strane ispod parkirališta u samom centru Kumrovca s preko 80000 kvadratnih metara, koje se naslanja na parkiralište Centra za posjetitelje koji bi kao središnji objekt ujedno bio i ulaz u samo glamping naselje. S gradnjom ćemo moći započeti kada bude kompletirana građevinska dokumentacija i izdana građevinska dozvola, predviđamo najkasnije 2023. godine – najavljuje izgradnju kumrovečkih bazena i glamping naselja načelnik Šplajt.

Lokacija na kojoj Općina Kumrovec namjerava graditi glamping naselje s bazenima, pokazala su provedena istraživanja, izuzetno je bogata termalnom vodom: – Izvor termalne vode velike kvalitete temperature do maksimalno 43°C pronađen je ovdje već osamdesetih godina, a bušotina je pripremljena 1989. godine. Ti dokumenti već postoje, svi su pohranjeni u Općini Kumrovec i bit će prezentirani budućem investitoru. Da toga nema bilo bi gotovo nemoguće napraviti tako velik bazenski kompleks – rekao je Šplajt.

„U projekt vrijedan minimalno oko 150 milijuna kuna Općina Kumrovec ulazi zajedno s partnerima“

S obzirom na njegovu veličinu i značaj Općina Kumrovec ne može taj projekt realizirati sama. – Bit će to projekt izuzetno velike vrijednosti koji Općina Kumrovec sigurno ne može sama iznijeti na svojim plećima. Riječ je o iznosu ulaganja od minimalno 150 milijuna kuna. Već imamo potencijalnih investitora zainteresiranih za taj projekt s kojima bismo ušli u javno-privatno partnerstvo, gdje bi Općina Kumrovec omogućila investitoru da lakše dođe do sredstava iz EU fondova i aktivno se uključila u realizaciju popratnih sadržaja nužnih u glamping naselju i na bazenima te u razvoj cjelokupne infrastrukture – kaže Šplajt.

„Kumrovec treba svoje bazene i glamping naselje da bi svoje goste zadržao na dulje vrijeme“

Izgradnja bazena i glamping naselja projekt je kojim će u budućnosti Općina Kumrovec ponuditi dodatni turistički sadržaj gostima. – Kumrovec treba svoje bazene i glamping naselje da bi svoje goste kojih nije mali broj, jer sada ih dolazi preko sto tisuća godišnje, na dulje vrijeme zadržao u kumrovečkom kraju. Kada aktiviramo naše hotele, a tu prvenstveno mislim na Spomen dom, Znanstveno-studijski centar Kumrovec, prekrasan objekt površine od preko 6000 kvadratnih metara i to uklopimo sadržaje glamping naselja i bazena, značit će to jako puno za Kumrovec. Ne samo za zapošljavanje velikog broja turističkih djelatnika, već i za proširenje turističke ponude na koju će Kumrovec moći računati i svojim gostima ponuditi kvalitetne sadržaje te na taj način osigurati gospodarski rast – zaključio je kumrovečki načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Šmrika vozi se naizmjence, jednim trakom. Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strplj...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program