Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Robert Šplajt: 'Ove smo godine unatoč teškoćama, puno projekata odradili, a za iduću godinu imamo velike planove'

U petak, iako skromnije nego prethodnih godina, u skladu s epidemiološkim uvjetima obilježen je Dan Općine Kumrovec.


U petak, iako skromnije nego prethodnih godina, u skladu s epidemiološkim uvjetima  obilježen Dan Općine Kumrovec. Svečanost je tradicionalno započela paljenjem svijeća ispred spomenika hrvatskoj himni „Lijepoj našoj“ u Zelenjaku. Vijenac su položili krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt uz pratnju zamjenice, općinskih vijećnika te predstavnika kumrovečkih udruga.

 

Uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća u prostorijama Centra za posjetitelje, u nazočnosti članova Vijeća i dobitnika priznanja, uz pridržavanje svih epidemioloških uvjeta.  Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomica Broz čestitavši okupljenima Dan Općine koja ove godine slavi svoj 23 rođendan. Načelnik Općine Robert Šplajt osvrnuo se na proteklu godinu, koja je unatoč svim izazovima obilovala uspjesima:

– Puno projekata smo odradili i iznimno smo zadovoljni. Odrađena su dva velika klizišta u naseljima Podgora i Razvor Vrhi, započeti su radovi na Društveno-kulturnom domu u Razvoru, u vrijednosti od  preko milijun kuna. Tu je i nabavka radnog stroja sa svom opremom, električna punionica automobila, „Wi-Fi4EU“ i još puno cesta koje smo asfaltirali. Možda se nisu ostvarile želje da riješimo još i pitanje državne imovine, ali siguran sam da ćemo u 2021. i to riješiti – izvijestio je Šplajt te se osvrnuo na buduće planove.

– Za iduću godinu imamo velike planove, prvenstveno idemo u projektiranje općinskog bazena te glamping naselja ispod Centra za posjetitelje. Idemo u drugu fazu uređenja Društveno-kulturnog doma i zgrade na stadionu, a i treću, jako zanimljivu, fazu, u kojoj pokušavamo ostvariti s jednim privatnim investitorom, a to je nogometni kamp koji bi mogao primiti klubove i reprezentacije iz cijelog svijeta. Kapacitet imamo, treba ga samo staviti u puni pogon – najavio je načelnik Robert Šplajt.

 

Župan Željko Kolar: „Kumrovčanima čestitam na postignutim rezultatima, a Županija je uvijek tu da podrži dobre projekte“

Sjednici je prisustvovao župan Željko Kolar koji je Kumrovčanima čestitao njihov dan: – Žiteljima Općine Kumrovec čestitam njihov dan i zahvaljujem načelniku Robertu Šplajtu i njegovoj ekipi na izuzetno dobroj godini i postignutim rezultatima u izuzetno teškoj godini i teškim uvjetima. Ono čime je Krapinsko-zagorska županija doprinijela da uvjeti za život u Općini Kumrovec budu bolji, to je prije svega u obrazovnom sustavu završetak energetske obnove osnovne škole, uređenje sportske dvorane i sanitarnih čvorova. Mi smo naravno sudjelovali i u izgradnji Društveno-kulturnog doma te smo određena sredstva osigurali i u proračunu za sljedeću godinu za njegov završetak. Bilo je tu saniranja klizišta na županijskim cestama i niz manjih projekata kojima smo pokušali pomoći Općini. Isto tako treba reći da smo bili prisutni i kroz sportske i društvene aktivnosti. Tu bih prije svega spomenuo Rally Kumrovec, koji je po mišljenju stručnjaka iz auto-moto sporta najbolje organizirani rally u Republici Hrvatskoj – rekao je Kolar.

Župan Kolar: „Vjerujem da će se kumrovečka pruga staviti u funkciju“

Župan se također dotaknuo pitanja obnove Kumrovečke pruge, za što već duže vrijeme postoji inicijativa Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije zajedno s načelnicima i gradonačelnicima naselja uz dolinu rijeke Sutle. – Vjerujem da, ako ima malo razumijevanja za razvoj ovog dijela naše županije, će se sredstva iznaći i da će se pruga staviti u funkciju. Pruga je potrebna zbog prometne izoliranosti ovog dijela naše županije prema Zagrebu s jedne strane, a s druge strane, prijevoz roba je još uvijek daleko jeftiniji vlakom, nego cestovnim prijevozom. Nije beznačajno ni to, da su Slovenci zainteresirani za tu prugu. Prema tome imamo i podršku župana iz susjedne Slovenije koji bi se također priključili na tu prugu i čekamo zeleno svjetlo pa da svi zajedno krenemo u taj projekt – rekao je Župan.

 

Dobitnici zahvalnica

Na samom kraju Svečane sjednice uslijedila je dodjela zahvalnica zaslužnim pojedincima i udrugama. Ove godine priznanja su primili: Josip Moguljak za aktivno sudjelovanje u svim radnim akcijama na području Općine, župan Željko Kolar za doprinos razvoju i ugledu Općine, Josipa Lončar, sopranistica svjetskog glasa, na promicanju ugleda Općine, Udruga umirovljenika Kumrovec za aktivnost i sudjelovanje na događanjima, Branimir Lovrečki za unapređenje gospodarstva te Klapa „Brv“ za promociju Kumrovca. Dobitnici zahvalnica obratili su se prisutnima i zahvalili na priznanjima te istaknuli kako im ona puno znače kao poticaj na daljnji rad za dobrobit Kumrovca.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook