Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Milički sazvao Mjesne odbore zbog velikog problema: ''Stanje je alarmantno. Krećemo u obračun s neodgovornim pojedincima''


U srijedu je u prostorijama Općine Marija Bistrica održan sastanak načelnika Josipa Miličkog i djelatnika Komunalnog odjela Općine Matije Gabuda s članovima Mjesnih odbora Općine i to na vrlo aktualnu i ozbiljnu temu, a to je pojava sve većeg broja ilegalnih divljih deponija na cijelom području Općine Marija Bistrica. ''Situacija je postala alarmantna, jer iz dana  dan povećava se broj divljih odlagališta i to je sada već ogroman problem'' – rekao je načelnik Milički i objasnio da je ovaj sastanak sazvao s ciljem da se svi mještani kojima je stalo do čistog okoliša uključe u akciju, kako bi se situacija potpuno promijenila. Da bi se to dogodilo dogovoreno je da se članovi Mjesnih odbora svih deset naselja Općine Marija Bistrica, maksimalno angažiraju i svatko na svom području animira mještane da djeluju u nekoliko pravaca, kako bi se situacija popravila.

Prije svega mole se svi da odmah pri uočavanju novih lokacija ili odlaganju smeća i otpada na neke već postojeće, odmah to jave ili preko Mjesnog odbora ili izravno u komunalni odjel Općine. Zatim je istaknuto da se što više djeluje u smjeru povećavanja svijesti o tome koliko je štetno ovakvo ponašanje, jer među samim mještanima također se nalaze neodgovorni pojedinci, koji se ponašaju na krajnje neprimjeren način, kad je u pitanju odlaganje otpada.

''Osim toga svjedoci smo nažalost i nevjerojatnih situacija, kao na primjer, uz cestu od Marije Bistrice prema Moravču, koja sve češće služi za odlaganje šute i sličnog otpada ili građevinarcima ili pojedincima koji imaju radove na svojim objektima, ali uz to nalazimo i otpad od automehaničara i raznih servisera'' – rekao je načelnik i najavio sve veću borbu protiv takvih pojedinaca. ''Moramo ići represivno, jer druge nema. Kazne su ogromne za one koji budu uhvaćeni. Ako se pak ne utvrdi krivac, odgovornost je na vlasniku parcele, na kojoj se otpad nalazi. Mi ćemo kroz komunalni odjel sanirati sve što možemo, ali budite sigurni da će svi otkriveni prekršitelji za to odgovarati.'' – zaključio je Milički. Na sastanku su bili i članovi Lovačkog društva ''Fazan'' Marija Bistrica, koji su također obećali pomoć kako kod otkrivanja lokacija i počinitelja, tako i kod korištenja video nadzora na nekim lokacijama, kako bi se otkrili neodgovorni počinitelji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook