Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Hercigonja: „Ulaganje u djecu i obrazovanje najbolje je ulaganje u budućnost“

Svečanost povodom provedenih radova na uređenju OŠ Lijepa Naša, Tuhelj


U srijedu je u OŠ Lijepa naša u Tuhlju održana svečanost povodom provedenih radova na uređenju okoliša i unutarnjeg prostora OŠ Lijepa Naša, Tuhelj. Na samom početku programa učenici 3. i 4. razreda pod vodstvom učiteljica Tanje Šurina i Pavice Iveković predstavili su se prigodnim kulturno-umjetničkim programom koji je vodila knjižničarka Valentina Mance.


Potom se prisutnima obratio ravnatelj škole Davor Žažar.

– U proteklih nekoliko mjeseci proveli smo mnoge radove na uređenju unutrašnjosti i okoliša škole. Kompletna ograda u sklopu školskog dvorišta nanovo je obojana, zidić pokraj školske sportske dvorane osvanuo je u novom ruhu, donji ulaz škole krasi statua Mravca kao maskote škole, očišćeni su krov dvorane i sportske tribine, školski bunar obučen je u pohorski kamen, a lipa u školskom dvorištu orezana je. Unutrašnjost škole krase stepenice s motivima iz hrvatskih animiranih filmova, a učenici slobodno vrijeme provode u novouređenom dnevnom boravku.

Prijatelji, roditelji, volonteri, tuheljske udruge, naš osnivač Krapinsko-zagorska županija i Općina Tuhelj dijele zajedničku viziju kako našu školu, koja ove godine obilježava 188. godišnjicu neprekinutog odgoja i obrazovanja tuheljskih mališana učiniti ljepšim mjestom. Htio bih zahvaliti svim donatorima i pohvaliti naše tehničko osoblje koje je svim poslovima pristupilo izuzetno motivirano – rekao je ravnatelj Žažar.


Tuheljska osnovna škola od srca zahvaljuje Robertu Šplajtu, Igoru Medvedecu, Željku Iliću, Stjepanu Matečiću, Antunu Bercu, Mladenu Lončariću, Marku Brozoviću, Savjetu mladih, LAG-u Zagorje-Sutla, Tomislavu Mihaliću, DVD Tuhlju, Mariu Dijakoviću, Mladenu Hercigonji, vlč. Boži Beliniću, Mariu Mariću, Marku Pavliniću, Ivanu Brozoviću, Gordani Burić, Mirjani Petrinec i Valentini Kunšt.



Svečanost je nastavljena simboličnim rezanjem vrpce ispred obnovljenog zidića kod sportske dvorane koju je prerezao predstavnik „Tomislav transporta“, a nakon toga i otkrivanjem statue Mravca, maskote škole koju je zajedno s djecom otkrio autor skulpture Željko Ilić.


Načelnik Općine Mladen Hercigonja istaknuo je kako je ulaganje u djecu i mlade prioritet u Tuhlju:
– Ulaganje u djecu i obrazovanje najbolje je ulaganje u budućnost. Općina Tuhelj je uvijek u skladu sa svojim mogućnostima potpomagala rad naše osnovne škole, a to će nastaviti i dalje. Djeci želim puno uspjeha i sretnih trenutaka u tuheljskoj osnovnoj školi – rekao je načelnik Hercigonja.


Ravnatelj Žažar osvrnuo se i na projekte koje škola namjerava realizirati u budućem razdoblju: – Našoj školi predstoje tri velike kapitalne investicije: sanacija školske sportske dvorane, kompletna energetska obnova te uređenje škole za potrebe cjelodnevne nastave koja bi trebala zaživjeti do 2028. godine. U suradnji s našim osnivačem Krapinsko-zagorskom županijom na čelu sa županom Željkom Kolarom koji se nebrojeno puta pokazao velikim prijateljem djece i zagovarateljem odgoja i obrazovanja u našem Zagorju, vjerujem da ćemo ove zahtjevne projekte uspjeti realizirati – zaključio je Žažar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook