Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK HERCIGONJA: 'HDZ-ovi kandidati nisu dobrodošli u Tuhlju'

Načelnik općine Tuhelj Mladen Hercigonja poslao je priopćenje vezano uz dolazak Žarka Tušeka, nositelja HDZ-ove liste za 3. Izbornu jedinicu u Tuhelj


Žarko Tušek, nositelj liste za 3. Izbornu jedinicu i predsjednik ŽO HDZ – a Krapinsko – zagorske županije, družio se danas s građanima na sajmenom danu u Klanjcu. Potom je slijedio obilazak odlagališta i dječjeg vrtića u Klanjcu, a obilazak je završio u Tuhlju, također kod dječjeg vrtića.

Načelnik općine Tuhelj Mladen Hercigonja poslao je priopćenje vezano uz Tušekov dolazak u Tuhelj. Donosimo ga u cijelosti:

 

Dana 26.lipnja HDZ KZŽ najavio je obilazak gradilišta dječjeg vrtića u Tuhlju. predsjednika ŽO HDZ KZŽ i nositelja liste III. izborne jedinice g. Žarka Tušeka te ostalih kandidata iz KZŽ
Poručujem im da nisu dobrodošli iz sljedećih razloga:

1. Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Tuhlju je projekt Općine Tuhelj financiran sredstvima iz fondova EU i sredstvima Općine Tuhelj.
HDZ KZŽ i g. Žarko Tušek nisu ni na koji način doprinijeli realizaciji tog projekta.

2. U protekle četiri godine Općina Tuhelj je na razna resorna ministarstva RH prijavila projekte u vrijednosti cca 3.000.000,00 kn. Svi projekti bili su prijavljeni sukladno uvjetima natječaja, a njihova realizacija uvelike bi poboljšala kvalitetu života svih stanovnika naše Općine .
No, iz ne znam kojih razloga naši projekti nisu prepoznati tako da su nam dodijeljena novčana sredstva u mizernim i slobodno ću reći, ponižavajućim iznosima, i to: 2019. i 2020. godine po 70.000,00 kn od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te 2020. godine 168.000,00 kn od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

To su činjenice na koje sam i ranije javno ukazivao.

Smatram da je HDZ KZŽ i gospodin Tušek kasno spoznao da u KZŽ postoji Općina Tuhelj, a za to je imao vremena 4 godine.

Stoga još jednom poručujem da u ovo predizborno vrijeme i u svrhu prikupljanja vlastitih političkih poena nisu dobrodošli.

U nekim budućim vremenima pozdravit ću njihov rad za boljitak i napredak Tuhlja i vrlo rado ću surađivati, a sve za dobrobit mještana naše Općine.

Načelnik Općine Tuhelj
Mladen Hercigonja

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook