Prethodni članak
Sljedeći članak

Na završnici 50. Branja grojzdja rukave će zasukati te berbi prionuti i predsjednik Milanović

„Branje grojzdja“ je lokalno-tradicijska manifestacija kojoj je osnovna namjera njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa te prikazati tradicijsku kulturu našeg kraja


Manifestacija 50. Branje grojzdja završava u subotu, 26. rujna u Vinariji Zdolc. Uz gradonačelnika Marka Vešligaja te njegovu zamjenicu Gordanu Križanec Ružić, rukave će zasukati i berbi prionuti i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je pokrovitelj 50. izdanja manifestacije Branje grojzdja.
Uz glazbu i veselje za koje su zaduženi tamburaši KUD-a Pregrada održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom, a sretnik koji će ga pronaći, osvojit će simboličnu nagradu.

Toga dana u prijepodnevnim satima Šahovski klub Pregrada održava brzopotezni šahovski turnir za seniore u Lovačkom domu, a od 16 sati Savjet mladih priređuje Moto – alku, nakon koje slijedi rock'n'roll predah uz Onaj drugi i Hands & Voice na Trgu Gospe Kunagorske, u sklopu projekta Za mlade u Pregradi, a uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Branje grojzdja“ je lokalno-tradicijska manifestacija kojoj je osnovna namjera njegovati tradicionalne običaje Hrvatskog zagorja vezane uz berbu i preradu grožđa te prikazati tradicijsku kulturu našeg kraja. Svaku godinu manifestacija je popraćena bogatim edukativnim, turističkim, zabavnim, eno-gastronomskim, kulturnim i sportskim sadržajem te ima izuzetno visoku posjećenost. Organizatori manifestacije su Grad Pregrada i Turistička zajednica područja Srce Zagorja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook