Prethodni članak
Sljedeći članak

Na tisuće posjetitelja Kestenijade u Hrvatskoj Kostajnici oduševili nastupi izvođača iz Zagorja

Tradicionalna 22. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici nastavlja se i danas. Prekrasan sunčan dan izmamio je na tisuće posjetitelja na šetnju mirisnim ulicama Kostajnice, na kojima domaćini i brojni izlagači iz cijele Hrvatske izlažu izvrsne domaće proizvode. Najtraženije su svježe slastice od kestena, igračke ručne izrade, domaći med od kestena, a brojni posjetitelji osvježenje su pronašli ispod šatora s rashađenim pivom od kestena. Nakon šetnje ulicama Kostajnice, izletnici iz svih krajeva Hrvatske i regije, uživaju u vožnji motornim lađama rijekom Unom, uz koju je predivna šetnica i pogled na stari grad Zrinski.

Jučer smo u obilasku grada Kostajnica zatekli brojne Zagorce i Zagorke, koji su uživali u bogatom programu događanja i svojim sudjelovanjem vise puta izmamili pljesak na tisuće posjetitelja.

Iz Marije Bistrice u punom autobusu stigli su članovi Udruge umirovljenika, a iz Zagreba KUD "Kustošija" koji je sve oduševio izvedbom zagorskih popevki i napjeva. U Starom gradu Zrinski petu godinu za redom nastupala je i Kontea, plesna skupina povijesnih plesova iz Konjščine čime je obogaćen i program vrlo atraktivnog viteškog performansa. Ipak, najviše pogleda i oduševljenje na ulicama Kostajnice plijenili su članovi DVD-a Lobor, kuburaši i mažoretkinje te brojni odlično raspolozeni članovi KUD-a Lobor.

Program Kestenijade nastavlja se i danas do 22h, kada na stage dolazi Ivana Banfić, a do tada će svi posjetitelji moći uživati u nastavku programa. U tijeku je ribarsko natjecanje KUP KESTENIJADA 2019., nekoliko grupa planinara zaputilo se pješačkog planinarskom stazom Gordana Lederera, za djecu manjeg uzrasta organizirana je radionica "Budi svoj", u 13.45 je OM Chanting na povijesnim mjestima Grada, od 14 sati nastupi KUD-ova i zbornih pjevača, a u 20.45 sati i središnjem šatoru pratit će se utakmica između Walesa i Hrvatske.

Sve posjetitelje koji do 17 sati na štandu Vikend van Zagreba i našeg portala ispune kupon i sudjeluju u kostajničkom darivanju, imaju šansu osvojiti jednodnevni izlet za dvije osobe i poklon aranžman Daruvarskih toplica. Požurite, iskoristite dan za odmor i druženje u Hrvatskoj Kostajnici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook