Prethodni članak
Sljedeći članak

Na stranici nastavnici.org najavili su mogućnost štrajka krajem školske godine

"Baš bi mogao uletjeti jedan štrajkić, onako, na kraju školske godine. Kliknite na "Like" ako se slažete", stoji u opisu objave na Facebooku


Na stranici nastavnici.org najavili su mogućnost štrajka krajem školske godine. To je njihova reakcija na izjavu ministra Darka Horvata prije nekoliko dana koji je kazao da bi možda zbog koronavirusa prosvjetari mogli ostati bez dogovorene povišice, prenosi Index.hr.

"Baš bi mogao uletjeti jedan štrajkić, onako, na kraju školske godine. Kliknite na "Like" ako se slažete", stoji u opisu objave na Facebooku, a u kojoj je donesena Horvatova izjava. Lajkalo je 240 osoba. Nastavnici.org ustvari je Udruga “Nastavnici organizirano” koja ima i grupu na Facebooku (nastavnici.org) u kojoj se okuplja više od 16.800 ljudi. Dakle, riječ je o udruzi koja okuplja prosvjetne radnike. Često na svojim platformama komentiraju aktualne događaje. Podsjetimo, Horvat je rekao da će zbog koronavirusa možda pod znak pitanja doći neki dogovori. To bi eventualno značilo da prosvjetari neće dobiti dogovorene povišice. -Povećanje rashoda iz proračuna mora pratiti dinamika punjenja proračuna. Dođe li do pada prihoda i smanjena gospodarske aktivnosti, ja se nadam da će svi oni koji su tražili povećanje biti svjesni da se neke stvari moraju smanjiti - rekao je Horvat, prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook