Prethodni članak
Sljedeći članak

Na sjednici Stožera RH objavljene nove mjere, evo što nas čeka od sutra

Covid - potvrde se uvode u državne i javne službe. Idućih dana će se donijeti nove odluke i potvrde će biti preduvjet za obavljanje poslova i djelatnosti. Za sve državne službenike i namještenike i zaposlenike društava u vlasništvu države i lokalnih uprava. Obavezne potvrde su i za korisnike tih institucija. Sve stupa na snagu 15.11. Ovisno o stanju, proširiti će se upotreba potvrdi na kafiće, restorane...


Ministar Davor Božinović objavio je koje mjere stupaju na snagu sutra.


'Ključna su tri smjera djelovanja, postići što veću procijepljenost, drugo uvesti ograničenja za okupljanja i treće je postići što veću sigurnost prilikom obavljanja djelatnosti i poslova, koje se neće ograničavati, što se može dokazati testiranjem ili EU digitalnom-potvrdom", rekao je Božinović.
Zabranjuje se okupljanje u zatvorenim prostorima na kojima je prisutno više od 50 ljudi na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom okupljanju na kojem su samo osobe s EU digitalnom-potvrdom. Dosad se ovo odnosilo na okupljanja do 100 ljudi. Pooštravaju se mjere, na svim okupljanjima u zatvorenim prostorima će uz EU digitalnu covid-potvrdu biti obavezno korištenje maske i održavanje potrebnog fizičkog razmaka. Dosad to nije bilo obavezno za okupljanja uz EU digitalnu covid-potvrdu.


I dalje je na snazi mjera zabrane održavanja okupljanja na otvorenom za više od 100 osoba, osim ako se ne radi o osobama koje imaju digitalne covid-potvrde, rekao je Božinović.
Sva okupljanja mogu trajati do ponoći. Izuzetak su projekcije u kinu, ako su počele do 23 sata, kao i svadbe, koje moraju završiti do 2 sata iza ponoći. Svi sudionici moraju imati covid-potvrde.
Kongresna i konferencijska događanja će se moći održavati samo ako svi prisutni posjeduju EU digitalne covid-potvrde, a uvjet su i maske te održavanje fizičke distance. Sportska natjecanja će se moći održavati uz prisustvo gledatelja u zatvorenom samo ako svi posjeduju EU digitalne covid-potvrde, a uvjet će biti i maske', objavio je Božinović.


Gdje se uvode covid-potvrde?
Potvrde se uvode u državne i javne službe. Idućih dana će se donijeti nove odluke i potvrde će biti preduvjet za obavljanje poslova i djelatnosti. Za sve državne službenike i namještenike i zaposlenike društava u vlasništvu države i lokalnih uprava.
Obavezne potvrde su i za korisnike tih institucija. Sve stupa na snagu 15.11.
Ovisno o stanju, proširiti će se upotreba potvrdi na kafiće, restorane...

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook