Prethodni članak
Sljedeći članak

Na servisu mu pokvarili auto

Svoj sam auto dvezao ispravan na servis, a vraćen mi je neispravan ogorčen je Rajko Fišter iz Svetoga Križa Začretja ko


Svoj sam auto dvezao ispravan na servis, a vraćen mi je neispravan ogorčen je Rajko Fišter iz Svetoga Križa Začretja koji od srpnja, kada je odvezao automobil na servis u Auto Krešo u Krapini, ima problema s njime. R. Fišter građane upozorava da paze gdje će servisirati auto.


Renault lagunu privilege, što znači da u opremi, među ostalim, ima i navigacijski uređaj, odlučio je servisirati prije odlaska na godišnji i trebao ga je podići istog dana. Kako se dosad nije koristio tim uređajem, zamolio je djelatnike servisa da mu pri dolasku po automobil to malo pojasne.

No kad sam došao po auto, imao sam što vidjeti navigacijski uređaj uopće nije radio! šokirao se gospodin Fišter, a nakon što je platio 3586,14 kuna za servis, drugi djelatnik izvadio je reciver navigacijskog uređaja iz automobila i počeo ga popravljati odvijačem!

Nisam stručnjak, no znam da se tako osjetljivi dijelovi ne skidaju odvijačima! Nakon svega ostavio sam automobil s nadom da će do sljedećeg dana sve biti u redu, no nije bilo, a rečeno mi je da reciver mora u Sloveniju na popravak priča gospodin Fišter, koji je na ljetovanje otišao bez te opreme i nije imao nikakva pregleda na ekranu.

Iz servisa su ga po popravljeni dio pozvali za mjesec dana, ali ponovno nije radio i opet je morao u Sloveniju. Početkom ovog mjeseca rečeno mu je kako se ne može popraviti i treba ga zamijeniti.

Očekivao sam, jer se pokvario zbog pogreške servisera, da će se ta priča napokon riješiti. No, vlasnik servisa mi je bez imalo susretljivosti objasnio kako pogreška nije njihova te da nije našao novac na cesti i kamo bi došao kad bi takve kvarove sanirao svojim novcem.

Ponudio mi je da mi besplatno ugrade reciver koji ne radi, a kad sam to odbio, da troškove novog dijelimo na pola. Novi dio stoji otprilike 9000 kuna, on bi se odrekao rabata, a ja bih platio 4500 kuna kaže Fišter koji se nije predao te je kontaktirao i zastupništvo Renaulta u Zagrebu, no oni nemaju ništa s tim.

A da sve ne bi ostalo tek na novinskom napisu, sve će prijaviti Udruzi za zaštitu potrošača i obavijestiti renaultovu središnjicu u Francuskoj.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook