Prethodni članak
Sljedeći članak

Na području općine Lobor krenuli prvi komunalni radovi u 2020. godini

Povoljne vremenske prilike omogućile su ranije komunalne akcije prema prioritetima mjesnih odbora


Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama na području općine Lobor krenuli su i prvi komunalni radovi u 2020. godini. - U suradnji s Hrvatskim vodama krenulo se u hitnu intervenciju potoka Reka u Zagrebačkoj ulici gdje je ujesen prošle godine došlo do velike erozije tla. Intervencija obuhvaća radove na koritu i vodotoku jednog dijela potoka Reka, i to u Mjesnom odboru Lobor.

Započeli smo i s radovima na šumskom putu Stari Golubovec - Petrova Gora – Pokojec, koje financira Ministarstvo poljoprivrede, Odjel šumarstva. Ti radovi uključuju održavanje, odnosno uređenje podloge, šodranje i odvodnju. To je šumski vatrogasni put koji spaja Stari Golubovec i Petrovu Goru i ima veliko značenje za oba mjesna odbora. Dužina puta je 1500 metara – rekla je načelnica Ljubica Jembrih.

Na području općine izvode se i druge komunalne akcije, prvenstveno pročišćavanje odvodnih jaraka i sanacija makadamskih putova prema planovima mjesnih odbora. Trenutno se izvode radovi na putu kod Buntaka, u MO Vinipotok i put u MO Vojnovec kod Cvetka i Plancutića. Ovaj tjedan nastavlja se i s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta i završetkom investicija iz 2019. godine. Isto tako proširuje se i javna rasvjeta i to u Ulici Josipa Vedrine koja dobiva devet novih lampi. - Uz komunalne akcije, paralelno se pripremamo i javljamo na natječaje koji su raspisani od strane pojedinih ministarstava, kako bi nam i 2020. bila popraćena sufinanciranjem u našim planiranim investicijama – istaknula je načelnica Jembrih.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook