Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Petrovskom održan 10. Memorijal ''Ivan Podgajski''


U subotu 12.11.2022.godine na Petrovskom održan je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i općine Petrovsko u spomen na preminulog hrvatskog branitelja satnika Ivana Podgajskog 10.Memorijal njemu u spomen.

Memorijal je održan u prostorijama DVD Petrovsko uz financijsku potporu prijatelja pokojnika te općine Petrovsko.

Neposredno prije memorijala delegacije udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije i udruge veterana 103.brigade HV-a na mjesnom groblju na Petrovskom položile su na grob pokojnog Ivana Podgajskog i pokojnog načelnika općine Petrovsko Ivana Šanjuga vijence i zapalili svijeće.

Natjecanje u kartaškoj igri bella sa pozivnicom 8.natjecateljskih ekipa pozdravili su predsjednik UDVDR KZŽ Josip Horvatin,direktor FINA KZŽ Damir Tušek,izaslanik ministra hrvatskih branitelja Mladen Gregurović,zapovjednik 103.brigade i izaslanik župana Žarko Miholić te načelnik općine Petrovsko Stjepan Krklec koji je i otvorio memorijal. U ime organizatora načelnik općine Petrovsko Stjepan Krklec otvorio je 10. Memorijal a u prigodnom govoru evocirao je uspomene na pokojnog Ivana Podgajskog i obećao i dalju potporu u ovakvim i sličnim aktivnostima.

 Na memorijalu su učestvovali članovi udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ,udruge veterana 103. Brigade HV- a te prijatelji pokojnog Ivana Podgajskog.

Zlatne medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto osvojila je ekipa u sastavu Željko Posavec i Stjepan Grabušić,  srebrne medalje i pehar osvojila je ekipa u sastavu, Stjepan Krklec i Željko Vučilovski, a brončane medalje i pehar Mladen i Ivan Vuzem. Najuspješnijim natjecateljima medalje i pehare uručili su Damir Špiljak, Josip Puh i Josip Horvatin.

Za sve natjecatelje i goste organizator je osigurao domjenak i piće te prigodne majice memorijala.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije uručila je na ime dugogodišnje potpore u provedbi ove aktivnosti prigodnu Zahvalnicu Studio Damir.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook