Prethodni članak
Sljedeći članak

Na ovogodišnjem Recitalu Dragutin Domjanić pjesma Darka Raškaja među 10 najboljih!

To je velika stvar i znak da ono što radim dobro radim, da sam na dobrom putu i da nastavljam i dalje s dobrim pjesmama što me posebno raduje, kaže Raškaj


Loborski pjesnik Darko Raškaj dobitnik je još jednog velikog priznanja. Naime, na ovogodišnjem Recitalu suvremenog kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić njegova pjesma našla se među 10 najboljih.  Iako nije riječ o prvoj nagradi, već o nagradi organizatora, u velikoj konkurenciji od čak 400 pjesama koje su pristigle na ovogodišnji Recital, Raškajeva pjesma završila je među 10 nagrađenih. -Ovo je nagrada organizatora, Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina. To je velika stvar i znak da ono što radim dobro radim, da sam na dobrom putu i da nastavljam i dalje s dobrim pjesmama što me posebno raduje – rekao je Raškaj koji je svoje bogato stvaralaštvo počeo sa samo 15 godina. Nakon što je njegova prva pjesma tiskana u Modroj lasti što mu je bio poticaj da krene, Raškaj ne razmišlja, samo piše. - Pjesme mi jednostavno dolaze, ja ih zapisujem. Dosta kajkavskih riječi se zaboravlja i u gotovo svim pjesmama pokušavam pronaći neku staru riječ, opisati ju i na taj ju način sačuvati. Drago mi je da pomažem u očuvanju kajkavskog govora – kazao je Raškaj najavivši kako priprema i 6. samostalnu zbirku kajkavskih priča iz loborskog kraja.

S obzirom da je tematika njegovih pjesama svakodnevni život ljudi u Zagorju i Loboru, njegovo stvaralaštvo prepoznali su i Krapinsko-zagorska županija i Općina Lobor. Tako je Raškaj prije nekoliko godina, na prijedlog načelnice Lobora Ljubice Jembrih bio dobitnik županijske Povelje te Plakete Općine Lobor. -Ova priznanja znače mi jako puno jer vidim da je moj trud prepoznat. Pjesništvo nije područje u kojem možeš zaraditi, ali bogatstvo je u pismu, u riječi i kada dobiješ ovakvu nagradu vidiš da se isplati pisati i raditi. Meni je to i obveza da i dalje nastavim sa svojim djelovanjem – naglasio je Raškaj. Ponosna što je u Općinu Lobor stiglo novo, vrijedno priznanje je i načelnica Jembrih. - Općina Lobor rado potpomaže svo stvaralaštvo na svom području, a posebno ono koje čuva našu kulturu, baštinu i naše vrijednosti. Ponosni smo na svako priznanje koje stigne u našu Općinu, pa tako i na ovo. Naš Loborac Darko Raškaj dokaz je kako se trud i rad isplate i kako su uvijek na kraju nagrađeni – rekla je načelnica Jembrih.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook