Prethodni članak
Sljedeći članak

Na općinskoj zgradi u Velikom Trgovišću promijenjeno je krovište, tu će biti uredi

Uređenje krova, potkrovlja i uređenje unutrašnjosti iduće godine financirat će Općina Veliko Trgovišće s oko 900.000 kuna


Započeta u svibnju energetska obnova općinske zgrade u Velikom Trgovišću je pri kraju. - Promijenili smo prozore, napravili fasadu, energetski obnovili zgradu, a uz to smo promijenili krovište zgrade – zadovoljan je načelnik Općine Veliko Trgovišće, Robert Greblički. Tako je uz promjenu krovišta u potkrovnom prostoru napravljena priprema za urede i trenutno se postavljaju krovni prozori kako bi se dobilo više osvjetljenja. Sada zgrada izgleda lijepo, a načelnik Greblički ističe da preostaje unutarnje uređenje.

 

- Procjena je da to ipak nećemo raditi ove godine, možda eventualno kroz zimu. U planu nam je urediti još unutrašnjost, pa će se urediti podovi brušenjem parketa, obojit ćemo prostor i u nekim prostorijama postaviti knauf kako bi malo poboljšali uvjete rada. U ovu zgradu doista nije dugo ulagano pa me veseli činjenica da smo ove godine prionuli energetskoj obnovi te što je sve uspješno proteklo. Nadam se da će tako proći i faza u kojoj trebamo dobiti povrat novca. Naime, kao i svi drugi, i sve radimo svojim novcem, a za neko vrijeme nam se ti novci vraćaju i vjerujem da će to tako i biti – kaže načelnik Greblički. Napomenimo i da su promijenjeni prozori na zgradi i podsjetimo da ukupni troškovi projekta iznose 698.724,88 kuna te su prihvatljivi u stopostotnom iznosu. Bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 441.959,92 kune, a bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iznose 154.058,98 kuna. No, uređenje krova i potkrovlja nije ušlo u energetsku obnovu pa će se iz općinskog proračuna za to izdvojiti dodatnih 500 do 600 tisuća kuna, a unutrašnje uređenje planirano iduće godine Općina će platiti još dodatnih između 200 i 300 tisuća kuna. U ovom dijelu uređenja napravili smo i kompletnu novu mrežu po cijeloj općini. Imali smo dosta problema s mrežama unutar općinskih ureda tako da smo kompletno sve instalacije napravili nanovo. Sada konačno možemo raditi kako treba budući da govorimo o internetskim, strujnim i svim ostalim instalacijama. U sklopu toga napravili smo mrežu WiFi4EU, EU projekt za koji smo dobili vaučer EU. Sada tako većina javnih objekata ima besplatni internet kao i mještani gotovo cijelog područja te posjetitelji koji nam dođu – dodaje načelnik Greblički.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook