Prethodni članak
Sljedeći članak

Na bolovanju je 29 mjeseci, a doznake joj potpisuje-snaha?!

Ovaj neviđen slučaj javno je obznanio varaždinski župan Anđelko Stričak


„Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije ne vode kako spada i upravljanje se vrši na protuzakonit način. Kako je moguće da ravnatelj ne izvršava sudske presude, je li moguće da i dalje uživa potporu vlasti? Razbacujemo se novcem županije. Podržavate li ovakav način vođenja ZJZ-a? – zanimalo je jednog vijećnika Županijske skupštine, na što je varaždinski župan Anđelko Stričak odgovorio:

„Svi problemi Zavoda sežu još u 2013. godinu. Zbog čega da ga smijenim? Koju to presudu on ima? Koja je to presuda donesena protiv aktualnog ravnatelja i što u toj presudi piše? Znači, aktualni ravnatelj Zavoda sa svojim timom jako dobro vodi Zavod, sve od 2013. do danas je ispravio. U ovim vremenima borbe s COVID-om, Zavod je sve odlično organizirao, građani ne čekaju po tjedan dana na nalaze iz Zagreba, sve se rješava u jednome danu. Gdje je ta presuda i što piše? Ako netko zna, neka mi dostavi“, naveo je Stričak. Nadalje, smatra da ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dobro radi svoj posao.

„U Zavodu je zaposleno 113 osoba, surađuju s 1200 pravnih subjekata, preko 500.000 osoba koristi njihove usluge. To je preko 500.000 kontakata na godišnjoj razini. Uz to, aktualni ravnatelj ima spor samo s Alemom Ježić. To je radni spor, ima pravo tražiti svoja prava, a i ravnatelj je dužan zaštititi ustanovu. Inzistiram da se tamo sve ispita i istraži, kako je moguće da je gospođa 29 mjeseci na bolovanju? Neviđen slučaj. Čim je vraćena na posao, odmah je zdrava. Ako raspolažem informacijom da njezina snaha piše bolovanje, tada je sve jasno. Kako je to moguće? Ne samo od Bosilja, od svih inzistiram da maksimalno provode naloge sudova“, objasnio je Stričak.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook