Prethodni članak
Sljedeći članak

Muzeju grada Pregrade odobreno 36.812,00 EUR za sudjelovanje u Erasmus+ projektu DiGiMentor

Ovo je drugi projekt Muzeja grada Pregrade koji se financira iz sredstava Europske unije


Muzeju grada Pregrade odobreno je sudjelovanje u svojstvu partnera u Erasmus+ projektu „DiGiMentor – digital promotion and protection skills for Creative and Tradition Industries. Ovaj projekt u sklopu Ključne aktivnosti 2 - Strateška partnerstva za inovacije u području obrazovanja odraslih odabrala je za financiranje finska nacionalna agencija temeljem javnog poziva za prijavu projektnih prijedloga financiranih iz programa Erasmus+. Projekt će se provoditi tijekom 34 mjeseca.

Provedba projekta započet će 1. studenoga 2020. godine, a projekt će trajati do 31. kolovoza 2023. Koordinator projekta je udruga MODUS, neprofitna organizacija iz finskog grada Tampere koja okuplja dizajnere, umjetnike i vlasnike tradicijskih obrta iz Finske, a uz Muzej grada Pregrade, jedinog partnera iz Hrvatske, u projektu sudjeluju još partnerske organizacije iz Finske, Italije, Norveške i Latvije. Ukupni proračun projekta iznosi 253.511,00 EUR, a dio koji se odnosi na Muzej grada Pregrade iznosi 36.812,00 EUR. Provedbom projekta žele se povećati digitalne kompetencije djelatnika u kreativnim i tradicijskim industrijama u ruralnim i udaljenijim područjima te promovirati europska kulturna i jezična raznolikost. Projektom se želi omogućiti umjetničkim organizacijama, kulturnim djelatnicima i samostalnim umjetnicima poput likovnih umjetnika, dizajnera i oblikovnih umjetnika bottom-up pristup u digitalnom marketingu kroz inovativne načine učenja digitalnih vještina. Sudionici projekta stjecat će nova znanja i vještine o korištenju digitalnih tehnologija, društvenih mreža, strateških marketinških vještina i brendiranja kako bi povećali svoju vidljivost i promovirali svoj rad.

Podsjetimo, ravnatelj Muzeja grada Pregrade dr. sc. Davor Špoljar sudjelovao je u rujnu 2019. na međunarodnom kontaktnom seminaru „Enhancing Digital Competences in Education and Training“ u Tallinnu u Estoniji. Seminar je okupio oko 60 predstavnika iz 20-ak europskih zemalja, a ravnatelj muzeja na seminaru je upoznao projektne partnere iz Finske, Latvije i Norveške s kojima je razradio ideju projekta. Projektni prijedlog prijavljen je 22. ožujka 2020. putem javnog poziva za financiranje projekata iz programa Europske unije Erasmus+ u području obrazovanja odraslih finskoj nacionalnoj agenciji. Projekt je prošao postupak provjere formalne prihvatljivosti i ocjenjivanja kvalitete te je odabran za financiranje i provedbu.

Ovo je drugi projekt Muzeja grada Pregrade koji se financira iz sredstava Europske unije. Prvi projekt pod nazivom „Seniori za baštinu“ vrijedan 31.774,00 EUR muzej provodi od 1. rujna 2019. godine u svojstvu koordinatora konzorcija. Osim Muzeja grada Pregrade, u konzorciju su još Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Muzej Radboa iz Radoboja i Gradska knjižnica Pregrada, a dosad su realizirane četiri mobilnosti i niz lokalnih aktivnosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook