Prethodni članak
Sljedeći članak

Muzej Radboa će se dograditi i modernizirati


U Općini Radoboj uvijek je radno, pa je tako prošli tjedan obilježilo uvođenje u posao izvođača vezano za asfaltiranje, koje kreće ovih dana. Kako kaže načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec, uredit će se pet cesta i jedno parkiralište na Radobojskim Bregima, a vrijednost projekta je 80.000 eura plus PDV. Također, ističe, protekli period je bilo mogućnosti javljanja na nekoliko natječaja, što je Općina iskoristila.

- Prijavili smo se na natječaj Ministarstva sporta, na natječaj na koji su se mogle javiti naše udruge kojima smo uvijek podrška vezano za prijavu na projekte da osiguraju što više sredstava, jer bez društvenog života nema ni života zajednice, nema smisla infrastruktura koja se radi. Također, jedan od većih projekata koje smo prijavili je javna kulturna infrastruktura na Ministarstvo kulture. Vrijednost projekta je preko 1,5 milijuna eura.

Radi se o dogradnji i modernizaciji našeg Muzeja Radboa koji odlično funkcionira i ima potrebe širiti se i zbog svojeg novog postava i samog sadržaja. Muzej je u funkciji već 10 godina i nešto što je prije bilo ‘in’ i novo, više nije, pa bismo htjeli to malo izmijeniti i na taj način privući više posjetitelja u muzej – objasnio je Topolovec. Općina je dobila sredstva i za hvalevrijedan projekt ‘Zaželi’. – Radi se o pomoći ranjivim skupinama odnosno starijim osobama i osobama s invaliditetom koje žive u samačkim domaćinstvima. Devet žena skrbit će o 60 korisnika, vrijednost projekta je oko 500.000 eura i provodi se na tri godine. Kreće 1. lipnja i mi smo spremni za njegovo provođenje – kaže načelnik Anđelko Topolovec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook