Prethodni članak
Sljedeći članak

Muzej prije škole

Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole, od 30. kolovoza do 3. rujna, od 10 do 13 sati organizira besplatne edukativno-zabavne radionice za djecu.

Muzej prije škole započinje u utorak, 30. kolovoza, radionicama Iz muzeja u školu i Uvezionica, u kojima će djeca izrađivati školski pribor i saznati kako su nekoć izgledali imenici i što se učilo u školama.

Na radionici Dom od papira, u srijedu, 31. kolovoza, djeca će izrađivati svoje kuće, a zatim naučiti kako se igralo u prošlosti.

Četvrtak je rezerviran za Dame i vitezove. Uz pomoć kostimiranog viteza upoznat će se s osnovnim pravilima streličarenja te se okušati u gađanju lukom i strijelom, a oni koje to ne zanima, poput pravih dvorskih dama, naučit će šivati.

U petak, na radionici Arheolog na jedan dan, saznat će što je arheologija i sudjelovati u aktivnostima koje čine svakodnevicu svakog arheologa, dok će se Potraga za burgovima odvijati u stalnom postavu muzeja te će djeca, prateći tragove i rješavajući zadatke, naučiti nešto o gradnji burgova i životu u njima.

Roditelje, bake i djedove pozivamo da se pridruže djeci u subotu na obiteljskoj radionici Jabuka ne pada daleko od stabla.  

Za sudjelovanje na radionicama obavezne su prijave. Moguće se prijaviti telefonom (049/587-889, 049/587-882), mailom ([email protected]) ili u inbox Facebook stranice ili Instagram profila Muzeja. Broj polaznika ograničen je na 30.

Radionice će se održavati na otvorenom prostoru, a u slučaju kiše održat će se u atriju dvorca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook