Prethodni članak
Sljedeći članak

MORH ima važnu obavijest za veliki dio građana Hrvatske

Samo bez panike


U dijelu Zagorje prije kakvih pola sata čula se eksplozija. Kako je za danas i sutra najavljeno djelovanje eskadrile lovačkih aviona, za pretpostaviti je da je došlo do probijanja zvučnog zida.

MORH je i odaslao danas obavijest, iako u nabrajanju nije spomenuo krapinsko-zagorsku županiju, jasno je da se i u njoj čulo.

Evo što kaže MORH:

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u četvrtak i petak, 1. i 2. lipnja 2023. godine od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook