Prethodni članak
Sljedeći članak

Mnoštvo spomenica zaslužnim članovima DVD - a Selnica

Održana 95. skupština DVD-a Selnica


U subotu je održana 95. redovna skupština DVD-a Selnica. Ovo društvo, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica trenutno broji 105 članova, od čega 25 članova vatrogasne djece i mladeži. U društvu se vodi briga o njihovoj opremljenosti, pa je tako i u prošloj godini nabavljeno pet kompletna interventnih odijela, 11 radnih odijela, pet novih vatrogasnih aparata, dva aparata S6 i tri aparata S9 za početno gašenje požara. Krajem prošle godine upravo je u Selnici počelo osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje je početkom ove godine uspješno završilo deset članova DVD-a Selnica.

Zapovjednik Jurica Mitrečić uspješno je položio stručni ispit za Vatrogasca sa posebnim ovlastima, Ana Bukvić položila je ispit za dočasnika I. klase, a Domagoj Meštrović krenuo je na tečaj za polaganje C kategorije. U prošloj godini zabilježeno je i ukupno sedam požarnih intervencija kod požara trave i raslinja, kao i tri tehničke intervencije. No, članovi društva sudjelovali su i u brojnim drugim događanjima, dežurstvima i aktivnostima u organizaciji Općine Marija Bistrica i Svetišta MBB. Izdvajamo stražu kod Isusovog groba na Veliki petak, procesiju sa svijećama na Kalvariji na žalosni petak, obilježavanje sv. Florijana odlaskom na Vinski Vrh, sudjelovanje na Vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici, kao i kod blagoslova obnovljene kapelice Svete Marije Magdalene, a tu su i dežurstva kod Hodočašća konjskih zaprega, Biciklijade Selnica – Gusakovec i Adventa u Mariji Bistrici. Sa kombi vozilom i tri vatrogasca društvo je sudjelovalo i u javnoj pokaznoj vježbi, koja je održana na Lazu, a dvije članice Valentina i Karolina Kamenar sudjelovale su na dislokaciji u Zatonu.

Dodijeljeno je i mnoštvo spomenica za okrugli rad u društvu. Tako su spomenicu za 20 godina dobili Kristijan Miketić, Tomislav Ciglenečki i Ivan Srebačić, a za 10 godina: Lan Car, Ivona Pišćak, Ema, Domagoj i Valerija Pozaić, Dominik Grden, Domagoj Meštrović, Patricija Klapač, Mario i Bruno Sušinjak, Igor i Filip Jakopec, Krunoslav Pišćak, Dražen Cavor, Domagoj Trčak i Dominik Habajec. Skupštinu su između ostalih pozdravili predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, supsidijar u Svetištu MBB vlč. Kornelije Grgić, ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić i zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić.

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook