Prethodni članak
Sljedeći članak

[MLADOST – TONDACH] Remi u zanimljivom zagorskom derbiju

U 12. kolu IV. NL-središte Zagreb odigran "zagorski derbi", MLADOST - TONDACH 1:1 (0:1)


Zanimljiv i kvalitetan zagorski derbi, pun uzbuđenja i šansi odigrali su Mladost i Tondach na zabočkoj Zaseki, u ugodnom ambijentu pred dvjestotinjak gledatelja koji su mogli biti zadovoljni prikazanim. Na kraju je završilo 1:1, čini se najpravednije, iako su obje momčadi imali periode svoje nadmoći i mogle stići do punog plijena. Gosti su čvršće, agresivnije i s više odlučnosti krenuli u utakmicu. Prvi je u 10. minuti dalekometnim projektilom zaprijetio Frančina, a domaći uzvraćaju preko Frljužeca koji je zamalo neprecizan s udaljenosti oko 18 metara. Bolju igru Tonadach je okrunio pogotkom u 34. minuti. Nakon kornera Borovčaka s desne strane Mihovilić boksa lopta, no ravno na Merlina koji ju sprema u mrežu za 0:1 Dvije minute kasnije isti je igrač zamalo povisio vodstvo nakon sole akcije, ali njegov udarac fijuknuo je blizu lijeve vratnice. Odličnu utakmicu domaćin propušta u 42. minuti, kada Jurica Kotarski u maniru prave "devetke" prekrasnim volejom prijeti Družincu, koji brani njegov udarac.

Mladost je agresivnije ušla u nastavak, no u prvih petnaest minuta ponovno su gosti konkretniji i opasniji. Prvo u 52. minuti prijeti Borovčak iz slobodnog udarca, ali Mihovilić je na mjestu. Dvije minute kasnije Borovčak dobro servira loptu za Štimca, no ovaj je neprecizan. Uzvraća na drugoj strani V. Kotarski, nakon što ga je odlično pronašao Krajačić, ali i njegova lopta ne nalazi cilj. Mladost je opasno živjela u periodu od 62.-65. minute. Prvo je Merlin odlično probio desnu stranu i dobro ubacio, ali Frtalj je bio zamalo prekratak. U idućem napadu Frtalj uzvraća Merlinu, no ovaj propušta čistu šansu. Nakon toga Štimčev pokušaj centaršuta, završava na gredi vratara Mihovilića. Kazna za propuste stiže u 67. minuti, Družinec je loše ispucao loptu, dovhatio ju je V. Kotarski koji pronalazi Frljužeca, njegov pokušaj zaustavlja gostujući blok, no lopta se odbija do Dleska koji ju sprema u loptu za 1:1. Nakon tog pogotka Mladost se potpuno probudila i stvorilo nekoliko izrazitih prilika i pravo je čudo što je sve promašio domaćin. Prvo u 70. minuti prijeti Dlesk iz slobodnjaka, no Družinec je siguran. Dvije minute kasnije prijeti J. Kotarski, ali Družinec je ponovno na mjestu. U 78. minuti Ščapec-Kukina iz slobodnjaka odlično pronalazi V. Kotarskog, ali ovaj propušta čistu šansu i puca preko gola. U 82. minuti nakon ubačaja V. Kotarskog u jednom napadu prijete Krajačić, Frljužec i Dlesk, no mreža gostiju ostala je netaknuta. Do kraja utakmice bilježimo dva zicera V. Kotarskog i Krajačića, nakon odličnih ubačaja Dleska, no rezultat se nije mijenjao. Gosti su imali jedan izgledan napad preko Sedaka, no on je previše oklijevao kada je već bio u dobroj poziciji za udarac.

Dražen Kojvanić, Mladost: "Mislim da je derbi bio zanimljiv i da su gledatelji mogli uživati. Nešto lošiji ulazak u utakmicu, koštao nas je pobjede. Posljednjih 25 minuta utakmice imali smo poptunu dominaciju, no nismo uspjeli postići pobjednički pogodak. Moram priznati da je i Tondach imao svojih opasnih trenutaka, opasno smo žvijeli oko 60. minute, pa kad se sve zbroji i oduzme, remi je pravedan".

Drago Bartolić, trener Tondacha: "Prava prvenstvena utakmica. Čestitam svojoj momčadi na želji, zalaganju i prikazanoj igri. Utakmicu možemo podijeliti na dva dijela. Prvo smo bili dominatniji i sve do 65. minute igrali smo odlično, mogli i povećati vodstvo, no nakon toga je Mladost pokazala da je kvalitetna momčad, uspjela je okrenuti i pritisnuti nas u završnici, promašili su nekoliko čistih situacija. Mislim da je neriješeno pravedan ishod zagorskog derbija".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook