Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladić silovao učenicu (17). Dobio je 1,5 godina zatvora, a ona 61.000 kn odštete

Djevojka je imala strašne psihičke traume


Djevojka iz Međimurja imala je samo 17 godina kad ju je poznanik, tada 19-godišnjak, silovao u stanu u Čakovcu. Osuđen je pravomoćno na godinu i pol zatvora, a silovana srednjoškolka tužila ga je potom i za duševne boli te povredu prava osobnosti. U srijedu je, nepravomoćnom presudom, dobila odštetu od 61.250 kuna. Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu mladić iz Međimurja proglašen je krivim jer je “oko 13 sati u Čakovcu, u nakani da spolno iskoristi maloljetnicu, pozvao ju da uđe u stan, pa kad su sjeli na kauč, počeo ju najprije pipati i ljubiti čemu se ona riječima usprotivila”.

“Zatim joj je počeo skidati lijevu nogavicu hlača i gaćice te, iako ga je ona pokušavala rukama odgurnuti od sebe, u čemu nije uspjela zbog nerazmjera fizičke snage, te ju je, držeći joj ruke, prisilio da legne na kauč pritiskujući je svojim tijelom, skinuo svoje hlače do pola”, navodi se u presudi.

Potom ju je silovao. “Imala sam 17 godina i išla sam u drugi srednje”, ispričala je žrtva tijekom suđenja te je otkrila kako je nakon strašne traume psihički oboljela.

U zagrebačkoj bolnici doživjela je takav napad da su je morali vezati za krevet, a probudila se iz kome tek nakon sedam dana. Nije se mogla nositi s traumom, a nakon što se vratila iz bolnice nije mogla biti sama ni pet minuta, pa je majka morala dati otkaz kako bi se brinula o njoj.  Prije tog strašnog događaja bila je potpuno zdrava i nije imala nikakvih fizičkih ni psihičkih tegoba i bolesti. Zbog psihičke bolesti koja je posljedica silovanja oduzeli su joj vozačku i više nije mogla raditi.

Danas je udana i majka dvoje djece. No, njezin život nakon te strašne traume, kaže, više nikad neće biti isti, piše danica.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook