Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladić (18) iz Zagorja kamionom udario umirovljenicu u Lučkom i pobjegao?

Podsjetimo, Marija Š. (77) je u srijedu pronađena mrtva u kanalu nakon što ju je vozilom udario tad nepoznati vozač i pobjegao


Dok se za posljednji ispraćaj priprema obitelj tragično preminule Marije Š. (77), koja je u srijedu pronađena mrtva u kanalu nakon što ju je vozilom udario tad nepoznati vozač i pobjegao, zagrebački policajci zasukali su rukave i u temeljitoj potrazi otkrili nesavjesnog vozača.

Riječ je o, kako doznaje Jutarnji.hr, 18-godišnjem K.V. iz Zagorja, koji je već sutradan detektiran unatoč činjenici što inicijalno nakon pronalaska beživotnog tijela nesretne umirovljenice nije bilo nikakvih indicija niti svjedoka o odbjeglom počinitelju kaznenog djela. Život Marije Š. ugasio se u srijedu oko 6.30 sati na križanju Puškarićeve i Ježdovečke na području Lučkog, i to svega 100-tinjak metara od kuće dok je hodala prema obližnjoj trgovini. A dan kasnije policija je suzila krug potencijalnih sumnjivaca, odnosno teretnih vozila. Nakon iscrpne tehničke obrade sumnja se u konačnici suzila na jedan teretnjak Iveco Eurocargo zagrebačkih oznaka za kojeg je, najvjerojatnije u razgovoru s vlasnikom tvrtke, a temeljem dnevnika vožnje, utvrđeno da je u kobno vrijeme za upravljačem sjedio netom punoljetni mladić. Odluku velikogoričkog suca istrage o pritvaranju 18-godišnjaka, inače dosad nikad kazneno evidentiranog, s nestrpljenjem je očekivao vozačev otac.

- Pod stravičnim smo šokom supruga i ja. Kažu da je upravo on pregazio gospođu i pobjegao. U to ne vjerujemo i tvrdimo da to nije istina. Nije kriv. Uostalom, na kamionu koji je vozio nema nikakvih vidljivih tragova. Pod istragom su još dva kamiona iste firme. Siguran sam da će istraga na kraju pokazati da moj sin s tim užasom nema veze. Nije tako odgojen. Ne bi ni mrava zgazio, a kamoli pobjegao bez da pomogne. Čitam da je nesreća bila u srijedu ujutro. Kad se taj dan vratio kući s posla, djelovao je normalno. Svu trojicu sinova znam u dušu, a da je išta zgriješio, to bi mu se čulo u glasu i vidjelo na njemu. Sigurno bi se povukao u sebe - priča za Jutarnji list otac 18-godišnjeg K. V., iz okolice Zlatara.

Takvo nedolično ponašanje za koje ga sumnjiče njemu ne pripada, dodaje dalje, te napominje da je sin "svake nedjelje u crkvi i tako već punih 15 godina". Otac uhićenog 18-godišnjaka pojašnjava još da je osim kamiona koji je vozio njegov sin, policija pod lupu stavila još druga tri iste tvrtke. Na upit koliko dugo sin vozi kamione i od kad ima vozačku, odgovara da vozačku dozvolu ima od lani te da unazad tri mjeseca radi za zagrebačku tvrtku čiji je kamion trenutno zaplijenjen.- Znate li vi kolika je gužva na onoj dionici u Lučkom svako jutro? Velika. Vozila idu u koloni, sporo. Pa valjda bi netko vidio da je kamion udario u pješakinju? A nitko ništa vidio nije - zaključuje otac privedenog vozača, piše Jutarnji.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook