Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi pisac u usponu predstavit će svoja djela u Zaboku


U petak 19. svibnja u 19 sati u Regaleriju u sklopu književnog programa dolazi pisac Josip Čekolj koji će s gostima podijeliti svoje misli o književnosti te predstaviti svoja djela: dječju slikovnicu „Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom“ (2020.), pjesničku zbirku „Junaci i zmajevi u zalasku“ (2022.) te kratki roman „Hahari na dnu mulja“ (2022.).

Josip Čekolj rođen je 1999. godine. Osnovnu školu pohađa u Donjoj Stubici, a gimnaziju u Zaboku. Prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije. Trenutno polazi diplomski studij kroatistike i povijesti ranog novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Autor je slikovnice Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom (2020.), kratke priče S druge strane rijeke objavljene u zbirci U ritmu jeze – ponor plesova (2021.), pjesničke zbirke Junaci i zmajevi u zalasku (2022.) i kratkog romana Hahari na dnu mulja (2022.). Pjesnički rukopis Dječak pred žetvu pohvaljen je na „Goranovu proljeću” te je osvojio nagradu „Na vrh jezika” 2022. godine, a 2023. bit će objavljen u nakladničkoj kući Jesenski i Turk.

Ciklus akrostiha Rukovet noćnih putovanja nastao je u sklopu „Revije malih književnosti” te je objavljen u antologiji Vrijeme misli (Kulturtreger, 2021.).

Sudjelovao je na književnim festivalima „Stih u regiji”, „Rukopisi” i „Susret riječi”. Kratke priče i pjesme objavljuje u regionalnim i hrvatskim časopisima i zbornicima.

Razgovor s autorom vodi Tin Krznar.

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA RH i ZAKLADE KULTURA NOVA

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook