Prethodni članak
Sljedeći članak

MLADI GENIJALCI: Luka, Ivana, Helena, Karlo i Iris 'rasturili' na državnoj maturi

Ove školske godine čak četvero maturanata SŠ Krapina te jedna maturantica Gimnazije A.G. Matoša Zabok pojedine ispite državne mature riješili 100 %


Ova je školska godina bila iznimno turbulentna i specifična zbog štrajka, a potom i epidemije koronavirusa. Maturanti srednjih škola nakon prekida nastave u ožujku više se nisu vraćali u školske klupe, već je nastava do kraja održana on line, pa su se za državnu maturu pripremali više – manje sami. No, bez obzira na sve poteškoće, za mnoge zagorske maturante može se reći da su i ove godine 'rasturili'. Tako su bili izvanredni učenici SŠ Krapina, gdje su 43 učenika testove riješila iznad 90%. Iz engleskog jezika, test A razine, učenik 4 A razreda, Luka Škrlec, riješio je 100% odnosno prvi je u generaciji. Dvije učenice iz 4 A razreda, Ivana Levak i Helena Poljak, test iz psihologije, višu razinu, riješile su 100%. Test iz njemačkog jezika B razine učenik 4Bt razreda, Karlo Košanski, riješio je 100%.

Odlični su bili i maturanti Gimnazije A.G.M. Zabok. Od 100 maturanata, njih 97 uspješno je položilo državnu matura. Iris Trgovec 100 % je riješila ispit iz matematike, A razina, a najbolje u generaciji (centil 100), riješila je i ispit iz informatike. Čak 17 učenika ostvarilo je barem na jednom predmetu prosječni centil viši od 98, od čega je 3 učenika takav centil ostvarilo na dva predmeta, a Iris Trgovec i Ivo Veverec na čak 3 predmeta. Ivo je također i jedini učenik koji je sve predmete koje je polagao, njih 5, položio ocjenom odličan. Iris je i kandidatkinja za ovogodišnju nagradu Sakač, koju dodjeljuje jedan od doajena informatike u Hrvatskoj, Boris Sakač, u iznosu od 5.000 Eura, a dodjeljuje se učeniku koji najbolje u Hrvatskoj riješi ispit državne mature iz Informatike. U slučaju da je više učenika s najboljim rezultatom, gleda se rezultat ispita iz matematike. Najbolji rezultat u generaciji, odn. centil 100, postigao je i Tomislav Habazin na ispitu iz njemačkoga jezika na višoj razini.

Što se tiče SŠ Zlatar, najbolji ispit u Hrvatskoj na ljetnom roku iz geografije napisao je gimnazijalac Filip Čukman. U SŠ Zlatar 101 maturant izašao je na državnu maturu u ljetnom roku, a njih 27 postiglo je odličan rezultat i prema privremenim rezultatima ušlo svojim uspjehom među 10% najboljih u državi. Ispiti gimnazijalke Tamare Ožvald su među 2% najboljih iz 3 predmeta: hrvatskog jezika, engleskog jezika i biologije. Rezultati ispita Tina Margetića, učenika opće gimnazije, iz engleskog jezika i matematike također su u među 2% najboljih. Ispit Andre Klancira, učenika opće gimnazije, iz hrvatskog jezika i matematike je među 2% najbolje je riješenih ispita. Istom društvu pripada i Antonija Pišković, upravna referentica, rezultatom iz hrvatskog i politike i gospodarstva. U engleskom jeziku među 2% najboljih su upravni referenti Magdalena Krsnik i Domagoj Brčić. Ispit Maje Čmarec i Mihaele Pakšec iz matematike u 2% najbolje je riješenih ispita na državnoj maturi, kao i Davida Štefeka, tehničar za logistiku i špediciju iz engleskog jezika.

Iz SŠ Pregrada, odličan uspjeh postiglo je 15 učenika i to na ispitu iz engleskog jezika (A i B razina), matematike (B razina) te psihologije. Među njima je uz ostalo, iz engleskog jezika B razine jedna učenica s postignutim rezultatima u 1% najboljih u RH, dvoje učenika u 3% najboljih dok je jedan učenik među 4% najboljih. Iz matematike B razine, jedna učenica je u 1% najboljih u RH.


Razmišljanja i planove mladih zagorskih genijalaca, koji su testove riješili 100%, pročitajte u novom broju Zagorskog lista.

 


Iris Trgovec

 

Luka Škrlec

 

Ivana Levak  

 

Karlo Košanski

 

Helena Poljak

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Životinja (uočen je pas) na autocesti A5 između čvora ČEPIN i odmorišta BEKETINCI. Molimo korisnike za dodatan oprez. Pojačan je promet na gradskim prometnicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetu...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program