Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlade Zagorke osvojile nagradu za kratki film u Berlinu

lMade studentice Eva Pelko iz Oroslavja, Ida Matilda Repar iz Donje Stubice i Idin kolega Viktor Firšt iz Zagreba snimili su kratki film o kritičkom mišljenju i čitanju te ga poslali na natječaj koji je raspisala pokrajina Baden-Wurttemberg iz Njemačke. Filmić je postigao veliki uspjeh jer se našao među 3 nagrađena filma u međunarodnoj konkurenc


Kad mladi Zagorci postignu uspjeh na državnom nivou to je razlog za slavlje, a kad postignu uspjeh na međunarodnom natječaju, to je razlog za još veće veselje. Mlade studentice Eva Pelko iz Oroslavja, Ida Matilda Repar iz Donje Stubice i Idin kolega Viktor Firšt iz Zagreba snimili su kratki film o kritičkom mišljenju i čitanju te ga poslali na natječaj koji je raspisala pokrajina Baden-Wurttemberg iz Njemačke. Filmić je postigao veliki uspjeh jer se našao među 3 nagrađena filma u međunarodnoj konkurenciji. Autori su dobili na raspolaganje određena financijska sredstva od kojih će se tiskati slikovnica. Slikovnica će biti rezultat radionice koju će Ida, Eva i Viktor voditi s učenicima OŠ Donja Stubica. Filmić i slikovnica će biti izvrstan prilog Godini čitanja koju obilježavamo temeljem odluke Hrvatskoga sabora.

Eva Pelko i Ida Matilda Repar bile su i gošće na Youth.Danube Salon-u koji se 15. listopada održao u Berlinu. Tamo su prisustvovale događanju koje je okupilo mlade ljude iz 14 zemalja dunavske regije. Imale su priliku pred publikom, koja je bila fizički ili virtualno prisutna, govoriti o svojoj viziji koju su pretočile u kratki film. Njihov odgovor na pitanje kako djecu i mlade privući knjizi i čitanju bio je originalan: – Zašto djeca ne bi napravila problemsku slikovnicu? Crtajući i pišući, sudjelujući u nastanku knjige, najlakše će ući u svijet knjiga i čitanja – kažu mlade Zagorke. Youth.Danube Salon u kojem su Eva i ida sudjelovale je bio glavno događanje u seriji sličnih konferencija čiji je cilj ojačati međunarodnu i integracijsku suradnju između zemalja dunavske regije. Rezultati će biti predstavljeni Europskoj komisiji kao prilog Konferenciji o budućnosti Europe. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, osobito na cestama u Dalmaciji gdje je moguće zadržavanje veće količine vode na kolniku. U priobalju puše jak vjetar. U Lici mjestimice pada snijeg. Mogući su odroni. Pojačan je promet na gradskim ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program