Prethodni članak
Sljedeći članak

MJEŠTANI SE ŽALILI MINISTARSTVU PROMETA : „Evo u kakvom je stanju most u Dubravi Zabočkoj kojim se vozimo dok traju radovi na Bračku...“

Traže da se most Bračak otvori za dvosmjeran promet uz postavljanje privremene signalizacije


Potpisnici online inicijative, predvođeni Mirelom Bačani Đunđek, koji traže da se omogući dvosmjeran promet preko mosta Bračak, ne odustaju. Nakon što su dobili negativan odgovor iz Hrvatskih cesta koje tvrde da iz sigurnosnih razloga ne mogu otvoriti promet u oba smjera, pisali su Ministarstvu prometa.

Ministarstvo su detaljno upoznali s problemom, navodeći kako traže privremeno otvaranje mosta Bračak jer alternativni pravac Andraševec-Gorupci-Durbava Zabočka nije prilagođen za gusti promet i cesta je u vrlo lošem stanju.

U prilogu su poslali i fotografije mosta u Dubravi Zabočkoj kojim se sada vozi, a koji je u vidno derutnom stanju. Naglasili su da je nova petlja brze ceste građena na nekadašnjem rudniku, na nesigurnom tlu, i da je nakon devastacije pošumljenog dijela došlo do urušavanja tla. Zbog toga je ulaz – izlaz Bračak zatvoren od veljače ove godine. Sanacija klizišta, napominju, počela je uz pritisak javnosti zadnji dan kolovoza uz kašnjenje od 7 mjeseci i trajat će godinu dana.

Apeliraju na Ministarstvo da postavljanjem privremene signalizacije omoguće dvosmjerni promet jer desetak tisuća građana koji svaki dan ili barem jednom tjedno prometuje tim pravcem, imaju velikih poteškoća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook