Prethodni članak
Sljedeći članak

Miran Stuhne: ''Otac je 1986. krenuo sam samcat sa rabljenim strojem iz garaže, danas imamo 220 zaposlenih''

Župan Kolar i gradonačelnik Vešligaj obišli tvrtku Alati Stuhne


Župan KZŽ Željko Kolar sa suradnicima i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj posjetili su danas iznimno uspješnu tvrtku Alati Stuhne, koja se nalazi na području grada Pregrade, točnije u mjestu Valentinovo. Riječ je o tvrtki koja zapošljava preko 200 ljudi, a bavi se  proizvodnjom kalupa za staklarsku industriju i to 95 % posto za izvoz. Gosti su upoznati sa cjelokupnim proizvodnim procesom, a nakon obilaska uslijedile su i izjave.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je na početku direktoru tvrtke Alati Stuhne, Miranu Stuhne na tome što je primio njega i župana KZŽ Željka Kolara, ali i na svemu što čini za razvoj gospodarstva na području Pregrade. ''Ovo je jedna jaka, izvrsna tvrtka, koja zapošljava više od 200 ljudi, koja ima i sve više žena u pogonu , što treba pohvaliti, a i tvrtka koja se ne nalazi u centru u našoj poslovnoj zoni, već u naselju Valentinovo, što je dokaz da imamo i poslovnih aktivnosti i van centra Pregrade.'' rekao je Vešligaj i podsjetio da se u susjedstvo nalazi rodna kuća Janka Leskovara, na koju je vezan još jedan projekt u suradnji sa županijom, što je dokaz da se i ostala naselja na području grada razvijaju.

Vešligaj je podsjetio da je tvrtka dobitnik gradskog priznanja prije nekoliko godina, a izrazio je zadovoljstvo, što je predložena i za županijsko priznanje.

''Direktor je vrlo skroman, ali ja moram istaknuti i da je dobitnik nagrade za najboljeg mladog menadžera godine, a to je sve dokaz da ulaganje, prije svega u sebe, u kadrove, zaposlene, daje sjajne rezultate, pa se možemo pohvaliti da u gradu Pregradi imamo jednu od najjačih industrija obrade metala u Europi. Takvih tvrtki nam treba još više'' – rekao je Vešligaj.

Direktor tvrtke Miran Stuhne zahvalio je gradonačelniku i županu na posjetu. ''Mi smo mala obiteljska firma iz okolice Pregrade, bavimo se proizvodnjom kalupa za staklarsku industriju, zapošljavamo oko 220 ljudi, izvozimo po čitavom svijetu, imamo oko 95 % izvoza, a ostalih pet % radimo za domaće tržište.'' – rekao je Miran Stuhne i podsjetio da je tvrtku pokrenuo njegov otac, koji je nekada radio u Straži, a 1986.. krenuo je iz garaže u obiteljskoj kući u obrtnike. ''Krenuo je sam samcat sa jednim rabljenim klasičnim strojem i kroz godine smo jednostavno rasli, po potrebi naših kupaca i danas smo ovdje gdje jesmo, a praktički kompletan naš razvoj je na poticaj samih kupaca i mi smo tu da ostanemo, da i za 50 godina budemo na tržištu''- rekao je Miran Stuhne.

''Veliko je zadovoljstvo biti u posjetu jednoj ovako fantastičnoj tvrtki'' – rekao je u uvodu župan KZŽ Željko Kolar i posebno je naglasio kvalitetu tvrtke i iznad prosječna primanja zaposlenika, te brigu tvrtke za njih. ''Ova je tvrtka u kontinuiranom rastu, u kontinuiranom investicijskom ciklusu i praktički kompletna dobit se ponovo reinvestira i ulaže se puno u edukaciju ljudi i nove tehnologije. Ovdje je robotika na ti.'' rekao je Kolar i još jednom istaknuo direktora kao najboljeg mladog menadžera u Hrvatskoj. ''Kao što to kad nas biva obično u Zagorju, skromno u odnosu na rezultat koji ima i ovo je zapravo jedan ogledni primjerak kako gospodarstvo djeluje na području KZŽ.'' Kolar je spomenuo kako je s njim u posjetu i Denis Ranogajec, zamjenik direktorice Poduzetničkog centra, te su ponudili i dio suradnje. ''Napomenuli smo i novu industrijsku tranziciju iz koje bi se moglo povući i 60 % bespovratnih sredstava za investicije koje imaju planirane.'' Kolar je zahvalio na mogućnosti da vidi proces kompletne proizvodnje u tvrtki, a na kraju je zaključio kako županijska nagrada, koja će Tvrtki Alati Stuhne biti dodijeljena na ovogodišnjoj svečanoj sjednici županijske skupštine odlazi u prave ruke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook