Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministarstvo turizma Općini Radoboj dodijelilo 400 000 kuna za uređenje Hiže vinove loze


Ministarstvo turizma objavilo je odluku o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini kojom je Općini Radoboj dodijeljeno 400.000 kuna. Na javni poziv koji je Ministarstvo turizma objavilo u prvoj polovici ove godine prijavila se i Općina Radoboj sa projektom opremanja Hiže vinove loze čija je ukupna vrijednosti 1.035.000 kuna.

Općini Radoboj je još 2017. godine za prvu fazu projekta uređenja Hiže vinove loze odnosno za građevinske radove Ministarstvo turizma odobrilo 493.500 kuna, a opremanje je samo nastavak projekta u kojem će Hiža vinove loze postati suvremeni interpretacijski centar u kojem će posjetitelji imati mogućnost kvalitetne prezentacije kulturno-povijesnih i zemljopisnih značajki te turističke i eno gastronomske ponude lokaliteta općine Radoboj, kroz interpretaciju značaja vinove loze kao i proizvoda koji nastaju preradom njezina ploda grožđa, te njihov utjecaj na lokalnu društvenu zajednicu.

Cilj je stvoriti preduvjete za povećanje turističkog interesa i prepoznatljivosti destinacije, povećanje turističke potrošnje kroz unaprjeđenje turističke kvalitete i turističkih sadržaja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook