Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar zdravstva poručio je da panika nije saveznik u situaciji nakon potresa

Ocijenio je da je situacija u okviru ustanova iz zdravstvenog segmenta relativno zadovoljavajuća


Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da panika nije saveznik u situaciji nakon potresa koji su jutros pogodili Zagreb istaknuvši da će se nakon procjene građevinske struke, pacijenti vraćati u one zdravstvene ustanove čije su zgrade stabilne, prenosi HRT.

- Prioritet je sada sagledati s građevinskog aspekta stabilnost konstrukcija. Usuglašen je stav svih ravnatelja zdravstvenih ustanova u Zagrebu da u one zgrade koje su stabilne, a dobit ćemo postepeno evaluaciju građevinara, treba postepeno vraćati pacijente, da im se omogući adekvatno pružanje zdravstvene zaštite. Svi drugi pacijenti iz zgrada koje nisu stabilne, bit će zbrinjeni na adekvatan način - poručio je Beroš nakon sastanka državnog vrha u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, prenosi HRT.

Ocijenio je da je situacija u okviru ustanova iz zdravstvenog segmenta relativno zadovoljavajuća. Jutros je evakuirana zgrada Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici, a ministar je potvrdio da je deset novorođenčadi iz te bolnice adekvatno zbrinuto u prostoru Kliničke bolnice Dubrava. Potvrdio je i da je 15-godišnjakinja teže ozlijeđena u potresu, prenosi HRT.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook