Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar: ‘Necijepljeni i netestirani neće moći na posao, a za to postoje sankcije'


Nakon jesenskih praznika i dva dana online nastave, većina se školaraca vratila u učionice, iako je u međuvremenu porastao broj zaraženih nastavnika i učenika. No, od utorka se u sustav obrazovanja uvode COVID-potvrde bez kojih nastavnici neće moći ući u učionice, odnosno, neće moći na svoje radno mjesto ukoliko nisu cijepljeni ili nemaju važeći negativan test.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u razgovoru za Novi list je rekao kako ne očekuje većih problema jer ova mjera ima samo jedan cilj, a to je da se osigura što veća sigurnost zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova i to najviše onih zaposlenika koji nisu preboljeli, niti su cijepljeni.

-Rekao sam da nema sankcija za necijepljene i netestirane, ali takvi neće moći doći na svoje radno mjesto, a neopravdan dolazak na radno mjesto spada u radno pravo za koje su predviđene sankcije. Već sam jednom rekao i opet ponavljam – nije ovo nečiji hir, svatko od nas mora napraviti što može kako bismo što prije izašli iz ove situacije. Cijepljenje je jedini način da se vratimo u predpandemijsko vrijeme. Ne vjerujem da ima puno onih koji će staviti bilo što ispred interesa djece jer svi mi koji radimo u sustavu odgoja i obrazovanja smo tu zbog učenika - naglasio je Fuchs.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook