Prethodni članak
Sljedeći članak

[MINISTAR MEDVED U KRAPINI] 'Cilj je održati kvalitetan dijalog i partnerski odnos s braniteljskim udrugama'

U Krapini se danas održava javna tribina u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja


U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja danas se u Krapini održava javna tribina o aktivnostima Ministarstva. Prisutnima se obratio posebni savjetnik za branitelje PRH Ante Deur, Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata prezentira Vladimir Bergman, zdravstvenu skrb za branitelje Nevenka Mišić, o EU projektima ministarstva i Nacionalnoj razvojnoj strategiji govori državna tajnica Nevenka Benić, a o modelu traženja nestalih osoba Ivona Paltrinieri.

Tribini je nazočio i ministar Tomo Medved, koji je istaknuo da je tribina redovan proces međusobnog informiranja i prilika da se u zajedničkom dijalogu analiziraju provedene aktivnosti. - Cilj je održati kvalitetan dijalog s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i naš partnerski odnos, kakav svo vrijeme mandata ove Vlade imamo te čuti od hrvatskih branitelja ukoliko imaju poteškoća za koje ne znamo, čuti njihova promišljanja i smjernice – istaknuo je ministar Medved te naglasio da je najvažniji prijekt i ključna aktuivnost je bila donošenje Zakon s 1. siječnja 2018. Te njegova puna implemantacija u 2019. godini. - Uz taj zakon po prvi puta donijeli smo Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu, snažan zakonski okvir koji regulira sve nadležnosti odnosno nadležnosti svih službi u procesu traganja za nestalim osobama. U 2020. godini pored ova dva zakonska okvira, nama slijedi zakonsko reguliranje odnosno izmjene i dopune Zakona o civilnim žrtvama iz Domovinskog rata. Poznato je da je uz stradale hrvatske branitelje Domovinski rat ostavio i veliki broj civilnih žrtava i naša je obaveza i obaveza hrvatskog društva odgovoriti i na taj izazov i regulirati odnose prema civilnim stradalnicima Domovinskog rata – zaključio je ministar Medved.

Mario Draganić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ napomenuo je da Ministarstvo dosta radi za hrvatske branitelje i udruge, kojih u našoj županiji ima 30 – ak. - Raspisuje mnogo natječaja koji služe za povećanje kvalitete života svih branitelja, poticajne mjere za osnivanje zadruga. Rade dobar posao, prošle godine su nam omogućli da se javljamo na europske narječaje iz Europskog socijalanog fonda i to je pravi put – istaknuo je Draganić.

Saborski zastupnik Žarko Tušek istaknuo je da se i Ministarstvo hrvatskih barnitelja na ozbiljan i adekvatan način uključilo u pripremu predstojeće sjednice Vlade u Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook