Prethodni članak
Sljedeći članak

MINISTAR HORVAT O KORONAVIRUSU: 'Vlada će donijeti set mjera za ublažavanje gospodarske štete'

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas u Srednjoj školi Krapina prisustvuje dodjeli Ugovora o stipendiranju i naukovanju učenicima u srednjem strukovnom obrazovanju


Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas u Srednjoj školi Krapina prisustvuje dodjeli Ugovora o stipendiranju i naukovanju učenicima u srednjem strukovnom obrazovanju.

Ministar je komentirao i stanje s koronavirusom. – U proteklih nekoliko dana utjecaj širenja koronavirusa na hrvatsko i europsko gospodarstvo sigurno ćemo imati, u kojoj mjeri i koji će to efekti biti, preuranjeno je govoriti. U ovom trenu još traje sastanak kod kolege Marića koji je bio sazvan danas ujutro u 10 sati te smo napravili koordinaciju gdje ćemo jedan akt kojim je osnovana radna skupina za unapređenje poslovne klime proširiti i ta će se skupina baviti i monitoringom učinka koronavirusa na hrvatsko gos i međuresorno predlagati Vladi RH i komisiji prijedloge na koji način taj utjecaj ublažiti i stati na kraj toj pojavi – istaknuo je Horvat.

Rekao je kako će se u prvim danima idućeg tjedna znati koji će to set mjera biti. – Ministri će prikupiti informacije s terena različitih sektorskih politika i nakon toga siguran sam na početku tjedna izaći s prvim setom mjera. Zbrajamo posljedice i osmišljavamo mjere da se ublaži efekt, a pri kraju definicije smo jednog pisma koje ćemo poslati krajem idućeg mjeseca Europskoj komisiji – istaknuo je Horvat.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook