Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Butković obećao riješiti problem kod Obrtičkog doma u Zaboku

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je obišao Krapinsko – zagorsku županiju


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je posjetio Krapinsko – zagorsku županiju. Nakon obilaska rotora u Đurmancu i nadvožnjaka Lepjci na spojnoj cesti Zabok – Krapina te Svetog Križa Začreja kod zatvorenog cestovno – željezničkog prijelaza, kod Obrtničkom doma u Zaboku i obilaska radova na rekonstrukciji pruge i kolodvora ministar Butković kazao je da obilazi sve projekte na području Krapinsko – zagorske županije zajedno s predesjednikom Uprave HŽ – Infrastrukture Ivanom Kršićem i njegovim suradnicima te da je projekt rekostrukcije i modernizacije pruge Zaprešić – Zabok jedan od najvažnijih željezničkih projekata danas u Hrvatskoj.

'Predsjednik uprave izvjestio me je da je više od 98 posto radova završeno i da ćemo imati u rujnu, najkasnije listopadu, kompletno spremnu uporabnu dozvolu za tu dionicu završenu što je jako dobro. Ovo je jedan od europskih projekata koji je strateški na području Krapinsko – zagorske županije. Vidjeli smo problem denivelacije spoja između dvije nerazvrstane lokalne ceste. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uz pomoć europskih sredstava rješava ovakve stvari. Na nekoliko lokacija u Hrvatskoj smo to riješili, u Vinkovcima, Osijeku, samo je bitno da Grad ima projektnu dokumentaciju. Mi ćemo po tome raspisati javni poziv i možemo riješiti ovaj dio – rekao je ministar Butković. Odgovorio je i da su na području Krapinsko – zagorske županije ulaganja preko 2 milijarde kuna u željezničke i cestovne projekte. 'Zagorje je dugo godina bilo zapostavljeno, a mi želimo ravnomjerni razvoj svih hrvatskih krajeva, a naravno Zagorje je bitan gospodarski kraj za Hrvatsku i u tom smislu mu dajemo punu potporu – rekao je Butković.

Kandidat za gradonačelnika Petar Vrančić zahvalio se aktualnoj Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru što su ove kapitalne projekte doveli u Zabok. 'Mislim da su izgradnja ove pruge i Prilaza dr. Franje Tuđmana unatrag 10 godina sigurno i najveći kapitalni projekti koji su se dogodili u Zagorju' – rekao je Petar Vrančić dodajući da je ovaj tehnički problem kod Obrtničkog doma dogodio zbog određenih propusta. 'Zatvaranjem ovog prijelaza grad je podijeljen na dvije polovice, problemi su u fluktaciji ljudi, a zna se da je Zabok veliko prometno središte županije, rekao je Vrančić.



Kandidat HDZ-a za Župana i v.d. županijskog HDZ-a Ernest Svažić dodao je da smo svjedoci ulaganjima u cestovnu i željezničku infrastrukturu uistinu u povijesnim razmjerima. 'Ne radi se samo o ulaganjima u kapitalne projekte, nego i o podršci rješavanju mnogih naših lokalnih problema i ne jednom s državne razine spuštena su interventna sredstva da se riješe mnogi naši lokalni problemi. Boljom komunikacijom u budućnosti lokalne razine, Županije i države sprečavat će se i problemi kao ovog pružnog prijelaza – rekao je Ernest Svažić. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook