Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Božinović pojasnio je koje će se trgovine otvoriti u sklopu tržnica

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, ministar Božinović dodatno je pojasnio rad specijaliziranih trgovina koje se nalaze u sklopu tržnica


foto izvor: screenshot live Index.hr

Održana je pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Na početku pressice Božinović je objavio detalje o stradalom muškarcu koji je danas pao sa zgrade u Zagrebu. Radi se o branitelju koji je imao troje djece, kazao je Božinović.

Ministar Božinović pojasnio je dodatno koje će se trgovine otvoriti u tržnicama. - To nije prodaja rinfuze niti prodaja voća i povrća. Svi su upoznati s mjerama, to su specijalizirane trgovine. Pokušavamo balansirati između održavanja gospodarstva, ali to se ne smije tumačiti da sad svi mogu ići van i zadržavati se na tržnicama i tim prostorima. Ti dućani otvorene su za onaj trenutak i za onu robu koja je potrebna kako biste se što manje zadržavali, kupili što trebate i išli doma. Glavna poruka je - ostanite doma - upozorio je Božinović.

Krunoslav Capak upozorio je još jednom da se svi moramo držati razmaka. - Mi smo od početka govorili da ćemo mjere korigirati u skladu s ponašanjem ljudi. Mi smo procijenili da neke trgovine možemo otvoriti, ali ne onako kako je to prije bilo. I oni koji prodaju i oni koji kupuju moraju biti zaštićeni. Zbog toga smo dopustili otvaranje i molim da se to pogrešno ne tumači. Na tim kioscima neće ljudi smjeti stajati u redovima, već će morati održavati distancu. Najbitnija je socijalna distanca - upozorava opet Krunoslav Capak, kako prenosi Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook