Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Beroš najavio Covid bus: Obilazit će manja mjesta, dolazit će i do kućnog praga

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak bi trebali prisustvovati promociji novog načina cijepljenja putem covid autobusa


Zbog pada interesa za cijepljenje protiv covida, organizirat će se covid autobusi za cijepljenje, a prvi bi trebao krenuti već u idući ponedjeljak, najavio je ministar zdravstva Vili Beroš u utorak nakon sastanka članova Vlade s novoizabranim i potvrđenim županima.


Na poziv virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak bi trebali prisustvovati promociji novog načina cijepljenja putem covid autobusa.


Važnost da se "posao cijepljenja odradi dobro" bila je, po riječima potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, jedna od tema gotovo trosatnog sastanka župana s članovima Vlade i premijerom.
Covid autobusi će, po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove na svom području.

Ta inovacija u cijepljenju, a orijentirat ćemo se prema ruralnim područjima. Ideja je da se stanovnicima manjih naselja izađe u susret i dođe do kućnog praga, istaknuo je ministar Beroš.
- Mijenjamo paradigmu, od pozivanja građana na cijepljenje, sada idemo njima ususret. Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija - poručio je Beroš, javlja 24 sata

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook