Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović o slučaju Tušek: Dosta je hajke!

Ne, to uopće nije trgovina utjecaja, to je anticipirana trgovina utjecaja, rekao je predsjednik Milanović


Nakon polaganja vijenca povodom Dana sjećanja na žrtvu holokausta na zagrebačkom Mirogoju, predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je i slučaj HDZ-ova zastupnika Žarka Tušeka.

“Ne, to uopće nije trgovina utjecaja, to je anticipirana trgovina utjecaja. Ali dobro je da se vidi, da se vidi kojim metodama se služe političke stranke. To se više događa na lokalnoj i regionalnoj razini, ali ima i slučajeva na državnoj razini. Neka ukinu javne natječaje, neka ljudima ne mažu oči. Zna se vrlo dobro kako se na ta mjesta dolazi”, rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na slučaj Željka Sabe.

“Mi smo imali slučaj kad gradonačelnik Vukovara nakon što je odležao u logoru, odležao godinu dana u zatvoru zbog toga što je nudio sudjelovanje u vlasti. Na ta mjesta će uvijek dolaziti ljudi uz potporu politike. Uvijek dolaze uz neku potporu politike”, tvrdi.

Kaže kako se ne radi o obrani Plenkovića i Tušeka, već je to pokazatelj kako sustav funkcionira.

“Možda i konkurencija to radi, nadam se da ne. Park Plitvice vodi politička osoba. Pitanje je samo koga je vlast odabrala da tu dužnost i taj složeni posao obavlja. Carinska uprava nije sfera politike i porezna uprava nije sfera politika, a znamo vrlo dobro da se tamo po političkim kriterijima dolazi na funkcije”, rekao je.

“To nije normalno, to je jadno, ali prestanimo razgovarati o tome da se zbog toga ide u zatvor. To možda samo u Rusiji. Dosta je te hajke bilo”, dodaje.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook