Prethodni članak
Sljedeći članak

Milanović dao Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade, konstituirajuća sjednica iduće srijede

Ministarstava će biti 16, četiri manje nego do sada, a bit će 4 potpredsjednika Vlade

  • Dalibor Urukalović PIXSELL

    Dalibor Urukalović PIXSELL


Predsjednik RH Zoran Milanović dao je mandat za sastavljanje vlade predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, nakon što mu je on predao potpise 76 izabranih zastupnika koji mu daju potporu. Potporu Plenkoviću za sastav vlade dalo je 66 izabranih zastupnika na listi HDZ-a, 8 zastupnika nacionalnih manjina te po jedan zastupnik HNS-a i Reformista. Konstituirajuća sjednica sabora, prema najavama, održat će se u srijedu, 22. srpnja, prenosi Index.hr

Milanović je poručio Plenkoviću da mu želi sve najbolje. - Nadam se da će ova godina završiti kako već mora gospodarskim padom, a da će sljedeća završiti rastom - rekao je Milanović.

Plenković je istaknuo da će o imenima ministara izvijestiti idući tjedan. Ministarstava će biti 16, četiri manje nego do sada, a bit će 4 potpredsjednika Vlade, Davor Božinović, Zdravko Marić, Tomo Medved i Boris Milošević.
Spajaju se dosadašnja ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s Ministarstvom državne imovine.

-Spojit ćemo i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, a Ministarstvo kulture će u nazivu nositi i medije. Imat ćemo Ministarstvo turizma i sporta te Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja koje će uključiti resore gospodarstva, energetike, klimatskih promjena, zaštite okoliša", poručio je mandatar Plenković, piše Index.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook