Prethodni članak
Sljedeći članak

MILANOVIĆ: Budimo odgovorni i pridržavajmo se naputaka Stožera, zaštitimo prije svega naše majke i očeve, bake i djedove, to je naša ljudska obveza


Predsjednik Republike Zoran Milanović obratio se večeras javnosti i govorio o situaciji u kojoj se nalazi Hrvatska zbog pandemije koronavirusa i mjerama koje su poduzete u cilju zaštite građana.

-Ovo nije španjolska gripa kad su umrli milijuni ljudi, sad znamo koga ova bolest pogađa i njih prije svega možemo zaštititi. A to možemo učiniti tako da se pridržavamo svega što nam stručnjaci govore. Dva mjeseca nakon što je ova cijela nesretna priča započela, neke stvari znamo bolje i dobro je da ih kao predsjednik mogu ponoviti. Ovo je bolest koja pogađa one starije među nama i one bolesnije. Naš zadatak je da učinimo sve, aktivno i pasivno, da zaštitimo naše majke i očeve, bake i djedove, jer to su ljudi koji su nas podizali i podržavali čitav život i to je naša ljudska obveza – rekao je predsjednik Milanović.

Rekao je kako je danas potpisao odluku o izmjenama zakona o sustavu civilne zaštite i da očekuje od svih nas da se naputaka koji taj Stožer donosi pridržavamo. - Osobna odgovornost svakoga od nas, pridržavanje pravila, činit će razliku između uspjeha i neuspjeha, između diljine trajanja krize, ne nužno između života i smrti, kriza nije tolika. Dobro je da smo krizi od početka pristupili ozbiljno - , rekao je Milanović.

- Mi nismo u ratu, ali smo u izazovu, krizi, koja će trajati i završiti kroz koji mjesec. Ali, posljedice ekonomske i socijalne će ostati. Pitanje u kojem trenutku ćemo moći otvoriti granici i funkcionirati praktički do jučer. I ova će kriza, kao i druga, završiti s posljedicama, ali i s lekcijama i stvarima koje će nas učiniti pametnijima – izjavio je Milanović.

Rekao je i kako mu ovlasti ne dopuštaju stvari za koje nije izravno nadležan, ali da je njegova oja politička dužnost a se povremeno oglasim o ovakvim stvarima i kažem što je dobro i što bi se još moglo učiniti. Trenutne mjere Vlade podržava.

Dodao je da ove privremene mjere koje Vlada čini podržava i da je ovo je prilika da pokažemo da smo odgovorni pojedinci.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook