Prethodni članak
Sljedeći članak

Meteorolozi za danas najavili novi snijeg


U unutrašnjosti Hrvatske danas će biti oblačno, povremeno uz kišu i snijeg, uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima gdje se može stvarati tanak snježni pokrivač, a na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no još u Dalmaciji ponegdje i kiša.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još ujutro istočnjak, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 0 do 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 8 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Za gotovo cijeli Jadran je zbog jakog vjetra na snaži je žuti meteoalarm, kao i za Zagrebačku, Karlovačku i Osječku regiju zbog mogućeg snijega i poledice.

'U srijedu će na istoku Hrvatske prevladavati oblačno, najprije s kišom, zatim sa susnježicom i snijegom. Oborine će biti intenzivnije u noći i ujutro u zapadnim i gorskim predjelima, gdje će vjerojatno nastati i snježni pokrivač. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Temperatura zraka od 0 do 2 °C. Podjednako hladno bit će i u oblačnoj središnjoj Hrvatskoj. Oborine će biti češće u noći i ujutro - južnije većinom kiša i susnježica, a prema sjeveru snijeg, gdje bi mogao nastati i tanji snježni pokrivač. Intenzitet oborina već u noći će slabjeti na zapadu zemlje', prognozira Tomislava Hojsak za HRT.

U većini krajeva djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, te uglavnom suho bit će u četvrtak. U središnjim predjelima ponegdje magla. Oblačnije na istoku, mjestimice uz slabe oborine na granici kiše i snijega, te u prvom dijelu dana na jugu, lokalno uz kišu ili pljusak, a u Konavlima moguće susnježicu.

Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, osobito na srednjem i južnom dijelu. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša dnevna između 1 i 6, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre 8 i 13 °C.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook