Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana

Međimurski župan Matija Posavec priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku na tu funkciju


Posavca se sumnjiči za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju.

U USKOK-u je ispitan jučer kasno navečer, nakon čega je pušten na slobodu, piše N1

Podsjećamo, Međimurski župan Matija Posavec i njegovi suosumnjčenici u petak poslijepodne ispitani su u sjedištu Uskoka u Zagrebu, dok će SDP-ovog saborskog zastupnika, bivšeg čakovečkog gradonačelnika, Stjepana Kovača tužitelji ispitati danas.

Posavec i Kovač, uhićeni u istoj policijsko-uskočkoj akciji u Čakovcu, ali u nepovezanim slučajevima. No, kako je Kovač imao zastupnički imunitet kazneni progon protiv njega nije mogao biti pokrenut prije 15 sati kada mu je imunitet skinulo saborsko povjerenstvo.

Nakon Posavca tužitelji će u Uskoku ispitati i županijskog pročelnika Milorada Novkovića s kojim je navodno dogovarao natječaje za poslove, ali i predsjednika upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josipa Kobala.

On je županu navodno dao mito kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru, a mediji navode da je riječ o 10.000 kuna.

Uz Kovača su, pak, suosumnjičeni međimurski policajac Mario Sever te Damir Ledenčan koji mu je nakon dogovora slao inscenirane prijeteće poruke. Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza internetske stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook