Prethodni članak
Sljedeći članak

Matica umirovljenika Krapinsko-zagorske županije uspješno provodi EU projekt

Aktiv senior program - poticanje aktivnog starenja, projekt je čija je praktična realizacija počela početkom kolovoza, a za ovu godinu završava početkom prosinca


U Krapinsko-zagorskoj županiji uspješno se provodi EU projekt Aktiv senior program - poticanje aktivnog starenja, čija je praktična realizacija počela početkom kolovoza, a za ovu godinu završava početkom prosinca. Nastavit će se početkom iduće godine – kaže koordinatorica Đurđa Mohač, upoznajući nas s podacima. Do kraja listopada besplatne jednodnevne izlete po hrvatskim destinacijama ( Lika, vrelo Gacke, Senj, Plitvička jezera, slapovi Krke ) ostvarilo je devet umirovljeničkih udruga, iz Bedekovčine, Zlatar Bistrice, Zlatara, Konjščine, Jesenja, Zagorskih Sela, Kraljevca na Sutli, Zaboka i Tuhlja.

Anonimne ankete

Dvadeset anketara provelo je opsežne anonimne ankete za 500 umirovljenika, koje se odnose na istraživanje zadovoljstva kvalitetom života umirovljenika. U tu je svrhu osmišljen upitnik koji sadrži pitanja o socio demografskom statusu umirovljenika, funkcionalnosti i zdravstvenom stanju, pitanja o aktivnostima u lokalnoj zajednici, socijalnim odnosima i zainteresiranosti umirovljenika za online aktivnosti. - Ankete su provedene u umirovljeničkim udrugama Konjščina, Veliko Trgovišće, Marija Bistrica, Tuhelj, Bedekovčina, Donja i Gornja Stubica, Pregrada, Hum na Sutli, Oroslavje, Zabok, Zagorska Sela, Zlatar, Klanjec i Krapinske Toplice – kaže Đurđa Mohač, spominjući kako su za sve udruge , njih 26, tiskani plakati i letci. Kupljeno je i pet računala (laptopa) za provedbu edukacije iz informatike, kao i četiri synthesizera za potrebe umirovljeničkih pjevačkih zborova u Krapini, Mariji Bistrici, Konjščini i Klanjcu. Po TV prijemnik kupljen je za Volonterski centar u Bedekovčini i klubove umirovljenika u Oroslavju i Zaboku.

 

Edukacijska predavanja

Tijekom listopada održano je i nekoliko edukacijskih predavanja. Tako je u Zlataru upriličen susret sa psihologinjom Tamarom Papišta Blažinić, koja je govorila o temi očuvanja mentalnoga zdravlja u vrijeme COVID-a 19 , kao i u Krapini, Oroslavju i Kraljevcu na Sutli. Tribina s liječnikom obiteljske medicine realizirana je u Oroslavju i Zlataru, gdje je održana i jedna s pravničkom tematikom. Udruga umirovljenika Bedekovčina bila je u listopadu domaćin „okruglog stola“ o temi „Sport i rekreacija u trećoj životnoj dobi“. Sudionici su također imali mogućnost igrati pikado, kartati se i koristiti viseću kuglanu sportskih igara, s mogućnošću sudjelovanja članova svih umirovljeničkih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije. Valja spomenuti i kreativne radionice u Konjščini, Mariji Bistrici i Bedekovčini, čije polaznice šiju zaštitne maske i izrađuju tzv. kinč odnosno umjetno cvijeće. I najljepša vijest udrugama je stigla sredinom studenoga. Krapinsko-zagorska županija rebalansom proračuna dodijelila je umirovljeničkim udrugama dodatnih 10 kuna po članu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Karlobaga i SVete Marije Magdalene dofdtano je zabrana za dostavna i vozila s natkr...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program