Prethodni članak
Sljedeći članak

[MATEMATIKA IM U MALOM PRSTU] Gotovo šestotinjak djece na petom MathFestu

Organizator događanja je Udruga MathKaj koja okuplja profesorice i profesore matematike i srodnih nastavnih predmeta, a cilj je popularizacija matematike


Danas se u Tuheljskim Toplicama održava peti MathFest, festival matematike Krapinsko-zagorske županije. Podsjetimo, organizator događanja je Udruga MathKaj koja okuplja profesorice i profesore matematike i srodnih nastavnih predmeta, a cilj festivala je popularizacija matematike.

- Ponosni smo što svake godine broj natjecatelja raste i ove godine na festivalu sudjeluje 584 učenika i 142 mentora. Rješavaju se popularni zadaci koji su logički, a cilj je privući učenike matematici kako ona ne bi bila bauk - rekla nam je Ančica Slaviček ispred Udruge MathKaj dodavši kako se djeca natječaju u tri kategorije.  - Treći i četvrti razredi su jedna kategorija, peti i šesti razredi druga, sedmi i osmi treća kategorija, a igra se u ekipama po četvero.  Osigurane su vrijedne nagrade koje su osigurali naši sponzori - objasnila je Slaviček.

Na samom otvorenju MathFesta bio je nazočan i načelnik općine Tuhelj Mladen Hercigonja koji nije krio zadovoljstvo što se baš u Tuheljskim Toplicama održava ovaj, među djecom, popularan festival.

- Općina Tuhelj podupire festival. U današnje vrijeme svi znamo da je vrlo važno znanje, a posebno po mojem mišljenju ono iz matematike. Mogu pohvaliti i čestitati Udruzi MathKaj koja je organizator ovog događanja i pohvaljujem im što se trude matematiku približiti djeci na ovakav inovativan način uz puno druženja i puno zabave  - objasnio je Hercigonja. Njegovo mišljenje dijelila je i zamjenica župana Jasna Petek.

- Udruga MathKaj  provodi ovakav odličan festival matematike kojim se popularizira matematika, kojom se djeca motiviraju za rad u tom području. Matematika je sastavni dio ne samo brojnih nastavnih problema, nego cjelokupnog našeg života - istaknula je Petek i dodala kako Krapinsko-zagorska županija rado podupire ovaj i slična događanja.  - Krapinsko-zagorska županija u proteklih nekoliko godina ulaže izuzetan napor u podršku radu s darovitom djecom i mladim ljudima iz naše županije kroz različite aktivnosti, projekte, rad s darovitom djecom, edukacijom nastavnika i odgojno-obrazovnim djelatnicima, kroz ljetne i zimske radionice koje su vezane za darovite, motivirane i talentirane, kroz projekt LUMEN. Dakako da same škole i udruge provode projekte koje su vezane uz podršku rada s darovitom djecom - rekla je Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook